Разширяването на зелената зона трябва да се случи от 1

...
Разширяването на зелената зона трябва да се случи от 1
Коментари Харесай

В новите райони "Зелена зона" на столицата ще поставят скоби на автомобилите

Разширяването на зелената зона би трябвало да се случи от 1 ноември в четири столични квартала. 1 500 нови места ще има в регион Възраждане,  700 в Красно село 2200 в Лозенец и 1100  в Оборище. Румяна Милова - шеф на дирекция „ Паркиране и гаражи “ в Центъра за градска подвижност изясни за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “

„ На процедура целият Лозенец влиза в обсега на зелената зона, само че жителите го пожелаваха. Смятам, че ще бъдат оправдани упованията на тези, които пожелаха да има следено платено паркиране, защото практиката демонстрира, че все още това е единна добър прийом за въвеждане на ред. Виждаме го в цяла Европа. Резултатите са позитивни. Разбира се, след въвеждане на зоната е доста значим контролиралът, за който се ангажираме, че ще бъде на равнище “

Назначени са към 70 души. В новоприсъединените региони надзор ще се реализира от екипи с коли, които ще слагат „ скоби “ на колите.

„ Скоро направихме едно изследване. В в този момент съществуващата зона в Лозенец запълняемостта на паркоместата е към 60%, а 80% от паркиралите коли са на домуващи “.

„ Колко коства тъкмо ще можем да кажем в края на усвояването на зоната. Засега използваме контракти с компании, които сме сключили за поддръжка, несъмнено, след извършена социална поръчка. Поръчката е за 1 800 000 лева Дотук към 1 200 000 са изразходвани, само че имайте поради, че огромна част от тях са вложени за ремонт на антипаркинг колчета в старите зони “

Тези колче са нужни, с цел да бъдат опазени тротоарите от недобросъвестни водачи. Хората обаче ги отстраняват, с цел да си освободят място за паркиране, акцентира тя:

„ Тази година Общинският съвет даде единодушието си и ни позволиха всяка година, според от финансовите благоприятни условия, да изразходваме средства за ремонт на тротоари. За тази година сумата, която е заделена е от порядъка на два милиона лв. за цялата зона. Тя е от тези пари, които се получават от платеното паркиране. Вместо да се харчат от тях, с цел да се демонтират разрушени от жителите колчета, може да бъдат в ремонт на тротоари. В момента сме съвсем на финала на избор на реализатори за ремонт на тротоари “.

Домуващите в новите зони, които имат непрекъсната регистрация, могат да употребяват непрекъснат ваучър, закупен от офисите на ЦГМ на улица „ Будапеща “ 17, площад „ Възраждане “ и на метростанция „ Европейски съюз “, както и онлайн. Въпроси могат да се задават и на телефон 0 700 13 233.

Не са пристигнали заявки в ЦГМ от искащи да употребяват нощен длъжностен абонамент.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР