Разширяване на ULEZ: Кметът на Лондон умолява общините да „оставят политиката настрана“ - докато камерите са вандалски

...
Кметът на Лондон обаче е загрижен, че някои окръжни съвети
Коментари Харесай

Кметът на Лондон обаче е загрижен, че някои окръжни съвети не са позволили на транспорта за Лондон (TfL) да постави предупредителни знаци шофьори, които навлизат в зоната, което може да накара някои да влязат в нея по погрешка.

Неговият говорител призова , и окръжните съвети да „направят най-доброто за техните жители и шофьори“ и да позволят поставянето на знаците.

Изображение: Новата граница на лондонската зона с ултра ниски емисии (ULEZ) от 29 август

Говорителят на кмета каза: „Съветите носят отговорност да гарантират, че техните жители и всички шофьори са наясно с важни промени, които могат да повлияят на шофьорите .

„Като отказват да позволят на TfL да инсталира предупредителни знаци за ULEZ на ключови кръстовища, тези съвети извън Лондон не изпълняват отговорността си да гарантират, че техните жители и други шофьори имат цялата необходима информация, за да избегнат шофиране в ULEZ по невнимание.

„Кметът призовава тези три окръжни съвета да загърбят политиката си и да направят това, което е най-добро за техните жители и шофьори.“

Служещ полицай, обвинен в изнасилване на жена по време на дежурство

Кметството каза, че TfL е предложило да плати пълните разходи за инсталиране и поддръжка на табели.

Изображение: Три общини са отказали позволи на Transport for London да инсталира знаци ULEZ преди разширяването на зоната

Въпреки това, има широко разпространен гняв срещу разширяването на ULEZ и някои от новите знаци и камери са били вандализирани преди началото на разширената схема.< /p>

Говорители на окръжните съвети казаха, че няма да позволят поставянето на никакви табели, докато не бъдат въведени „смекчаващи мерки“ за местните жители.

Докато лондончани могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ от до £2000 за замяна на несъответстващо превозно средство, няма такава схема за скрап за тези, които живеят извън столицата.

Изображение: Проведоха се протести срещу разширяването на ULEZ

Мат Фърнис, член на кабинета на транспорт в Съвета на окръг Съри, каза, че въпреки че кметът "изглежда като стъпка в правилната посока", това няма да има "никакво въздействие върху тези извън Лондон."

Говорител на Съвета на окръг Кент каза: „Ние напълно разбираме и оценяваме нашите задължения като магистрален орган и безопасността на участниците в движението винаги е наш приоритет.

„Ние стоим зад решението си да не приемаме знаци ULEZ, докато няма смекчаващи мерки за да се сведе до минимум въздействието от разширяването на схемата върху жителите на Кент."

А съветът на окръг Хартфордшър каза на BBC: „Никакви знаци няма да променят факта, че нашите жители и фирми са изправени пред глоба от £12,50 за пътувайки до столицата."

През юли Върховният съд постанови, че след пет съвета, управлявани от консерваторите, са повдигнали правно оспорване - което включва Съвета на окръг Съри.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР