Разширява се обхвата на инициативата под надслов Не изхвърляй, помогни!.

...
Разширява се обхвата на инициативата под надслов Не изхвърляй, помогни!.
Коментари Харесай

Инициативата Не изхвърляй, помогни! стига и до Варна

 Разширява се обсега на самодейността под надпис " Не изхвърляй, помогни! ". Целта е да се оползотворят хранителни артикули в остатък в българските семейства, които да се употребяват за подготвяне на топъл обяд за хора в потребност.

Според статистиката близо 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно в международен мащаб, а единствено в границите на Европейски Съюз това количество надвишава 85 милиона тона.

“Водени от желанието да допринесем за понижаване изхвърлянето на хранителни артикули и да помогнем на хора в потребност, развиваме самодейност на BOSCH в България, стартирайки неповторимата за страната ни обществена акция “Не изхвърляй, помогни ", разяснява Диана Стойкова, маркетинг управител в компанията.

“След като през първия стадий на акцията бяха събрани благотворително огромни количества храна за хора в потребност и видяхме с какво предпочитание се отзоваха на нашия апел стотици хора в цялата страна, взехме решение да разтеглим обсега на самодейността, като поканихме нови сътрудници и организации от цяла България “, добавя тя. 

След старта през октомври 2020 година компанията уголемява благотворителната самодейност, като усилва местата в България, където ще бъде подготвен топъл обяд за нуждаещи се. Събирането на хранителни артикули ще се организира в интервала от 15 до 19 февруари в особено проведени за задачата пунктове в 229 офиса на Еконт в цялата страна, а приготвянето на топъл обяд ще бъде на 24 февруари. 

Продуктите, които ще се одобряват, би трябвало да са дълготрайни и в период на валидност, да са с ненарушена опаковка и да не е належащо съхранението им в ледник. С дарените храни ще бъде подготвен топъл обяд за хора в потребност от сертифицираните кухни на Фондация " Светът на Мария " (Югозападна България, София), Проект " Северозапад " (Северозападна България, Мездра), Каритас Русе (Северна централна България, Русе), Център за настаняване от фамилен вид към Социална асоциация " Св. Андрей " (Североизточна България, Варна), Домашен обществен патронаж Бургас (Югоизточна България, Бургас) и Домашен обществен патронаж Пловдив (Южна централна България, Пловдив). 

В унисон с концепцията за нулев боклук, акцията " Не изхвърляй, помогни! “ ще бъде допълнена със съпътстваща екологична самодейност, в границите на която от винилните рекламни платна, употребявани в първия стадий на акцията, Националната художествена изложба ще създаде чанти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР