Разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в

...
Разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в
Коментари Харесай

Борисов открива разширението на газопреносната мрежа на „Балкански поток“

Разширението на газопреносната мрежа по трасето на „ Балкански поток “ в сектора от българо-турската граница до компресорна станция „ Странджа “ се открива през днешния ден от премиера Бойко Борисов.

Трасето включва станция „ Странджа “ и 11 км новоизградено оборудване за транспорт на газ, което ще премине през землищата на 11 области.

Общата стойност на подписания контракт със период за осъществяване до 615 календарни дни е в размер до 1.1 милиарда евро без Данък добавена стойност.

Сред поканените на откриването са вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

В началото на септември „ Булгартрансгаз “ подписа със саудитската компания „ Аркад “ за построяването на газопровода през България.

Договорът е за близо 3 милиарда лв.. Конкурсът беше оспорен от втория в класирането консорциум „ Газово развиване и уголемение в България “.

Върховният административен съд обаче остави жалбата без разглеждане и по този начин на процедура даде зелена светлина на строителството. Плановете са строителството да бъде ускорено и газът по трасето от турската до сръбската граница да тръгне при започване на идната година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР