Разрушенията, причинени от наводненията и свлачищата в Емилия-Романя, са трагедия,

...
Разрушенията, причинени от наводненията и свлачищата в Емилия-Романя, са трагедия,
Коментари Харесай

Мелони: Разрушенията, причинени от наводненията и свлачищата в Емилия-Романя, са трагедия

Разрушенията, породени от наводненията и свлачищата в Емилия-Романя, са покруса, само че също и опция да се възродим по-силни. Това съобщи италианският министър председател Джорджа Мелони, откакто обиколи засегнатите региони по-рано през днешния ден, съобщи АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че е мъчно да се оценят вредите от бедствието и увери, че държавното управление е на линия, както  и другите институции, с цел да оказват помощ за превъзмогване на обстановката. " Нужно е да се работи ден след ден ", добави Мелони. Тя увери, че са били мобилизирани доста запаси, за справяне с рецесията.

Мелони призна, че е смутена от това, което  е видяла на засегнатите от наводненията и свлачища места. Тя похвали невероятната работа на гражданската отбрана, на правоприлагащите органи, на въоръжените сили, с цел да подсигуряват неотложен отговор на създалата се обстановка.

Същевременно италианската фермерска асоциация Колдирети разгласи, че наводненията са навредили на добива на годишна продукция от плодове за идните четири или пет години. Водата в овощните гради е удавила и задушила корените на дърветата и те са загнили. Това може да докара до изкореняването на до 15 милиона плодни дръвчета в региона, прочут като овощната градина на Италия.

Кризата може да докара и до повишаване на цените на някои артикули. Колдирети напомни, че над 20% кайсиите и над 10% от прасковите и нектарините в Италия се създават точно в Емилия-Романя. Там се отглеждат също и грозде, киви, ябълки, круши и други

Асоциацията сигнализира, че е нужно и доставянето на вода и храна на над 250 000 глави наедрял рогат добитък, свине, овце и кози в засегнатите от наводненията региони. Там има и към 400 ферми за пилета и 45 000 пчелни кошера.

Наводненията са развалили и парници, конюшни, селскостопанска техника и съоръжение. Всичко това излага на риск и минимум 50 000 работни места в бранша, показва Колдирети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР