Разрешаването на казуса с преместваемите обекти в Златни пясъци“ е

...
Разрешаването на казуса с преместваемите обекти в Златни пясъци“ е
Коментари Харесай

ДНСК излезе с позиция за бараките на „Златни пясъци“

Разрешаването на проблема с преместваемите обекти в „ Златни пясъци “ е в компетентността на основния проектант на община Варна. Това обявиха от Дирекцията за народен строителен надзор във връзка думите на кмета на морския град Иван Портних, че към този момент втора година не се подхващат дейности за унищожаване на повече от 300 противозаконни бараки в курорта.

След разпоредена инспекция от Върховната административна прокуратура при започване на 2021 година от РДНСК Варна са издали заповеди за унищожаване на 28 преместваеми обекта, а за други 233 се оказало, че са с изтекли позволения за слагане. Община Варна е отказала да издаде нови, заради което сдруженията „ Златни пясъци “, „ Паркстрой-Златни Пясъци “ и „ Голдън турс “ са подали тъжби в съда. Този месец Върховният административен съд се е произнесъл дефинитивно, че анулира отхвърли на основния проектант да издаде позволения.

Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие основният проектант на община Варна следва да позволи или да откаже издаването на позволения в 30-дневен период от връщането на преписката за изговаряне. В взаимозависимост от решението му ще бъдат подхванати законосъобразни дейности, прибавят от ДНСК.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР