Разработваните ваксини трябва да са ефективни поне на 70 процента,

...
Разработваните ваксини трябва да са ефективни поне на 70 процента,
Коментари Харесай

Учени: Само ваксина с ефективност над 70% ще спре нова вълна на коронавируса

Разработваните ваксини би трябвало да са ефикасни най-малко на 70 %, с цел да могат да спрат идната световна пандемия от COVID-19, считат американски учени. Според тях колкото по-късно стартира използването на една такава ваксина, толкоз този % би трябвало да е по-висок, с цел да има резултат, написа 24 часа.
Много учени се притесняват, че новият ковид ще премине към сезонните болести, предизвиквани от сходни, само че разнообразни варианти на SARS-CoV-2. Тогава въпросът за успеваемостта и бързината на създаване на имунизацията ще са един от основните проблеми на човечеството в обозримо бъдеще. Именно по тази причина учените са създали изчисленията въз основата на настоящите данни за бързината на разпространяване на вируса в Ухан и Северна Италия и огнища на болестта, където управляващите не са реагирали бързо. Те са отчитали също въздействието на туризма и миграцията, както и цената на успеваемостта при лекуването на инфектираните.
Изчисленията им демонстрират, че епидемията може да бъде спряна с ваксина единствено в случай че тя е доста ефикасна и се употребява необятно през първите седмици след началото на нова поява на COVID-19. В противоположен случай тя единствено ще забави разпространяването на вируса. Ваксина, защитаваща единствено половината от получилите я хора, ще е безполезна в битката с новия ковид. Аналогично, в случай че имунизацията стартира половин година след началото на епидемията, тя няма да може да спре разпространяването на вируса и при 100 % успеваемост, считат учените.
Много научни екипи оповестиха, че са почнали тествания на разнообразни типове ваксини. Резултатите се чакат след към половин година. Бързото им всеобщо произвеждане обаче, ще е мъчно за реализиране, а гаранции за триумфа им няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР