Разработчиците на Android се подготвят за постепенен преход към еSIM(снимка:

...
Разработчиците на Android се подготвят за постепенен преход към еSIM(снимка:
Коментари Харесай

Android 14 ще конвертира физическа SIM карта в eSIM


Разработчиците на Android се приготвят за еволюционен преход към еSIM
(снимка: CC0 Public Domain)

Очаквана по-късно тази година, мобилната платформа Android 14 ще може да конвертира физически SIM карти в eSIM. Това излиза наяве от скритите настройки на системата, открити от запалянковци в неотдавна пуснатата компилация Android 14 Developer Preview.

Apple първа тласна промишлеността в посоката на eSIM, като отстрани потреблението на физически SIM слот в новите iPhone на вътрешния пазар в Съединени американски щати, принуждавайки операторите да одобряват eSIM по-агресивно.

Изглежда, че Гугъл също се приготвя за еволюционен преход към eSIM. Като част от работата в тази посока потребителите ще могат да обръщат елементарна SIM карта в eSIM, когато излезе новата операционна система Android 14.

Според изявления в профилирани издания като Android Police, в предварителната компилация за разработчици на Android 14 има скрита алтернатива „ Конвертиране в eSIM ” Страницата, съпътстваща тази алтернатива, наподобява незавършена, което демонстрира продължаваща работа по функционалността.
още по темата
Новата версия 14 на Android ще може да трансферира eSIM сред разнообразни устройства, което наподобява също като стъпка към отвод от потребление на общоприети SIM карти.

Опцията „ Конвертиране в eSIM ” не работи сама по себе си, защото са нужни спомагателни запаси за реализирането ѝ. Те са открити в авансово конфигурираното приложение SIM Manager, което се употребява на смарт телефони Pixel за използване на разнообразни функционалности, свързани със SIM и мрежага.

Възможно е конвертирането на физическа SIM карта в eSIM да не се поддържа за всички SIM карти. Операторите би трябвало да обезпечат поддръжка на eSIM в своите мрежи, а това може да отнеме известно време, до момента в който новата функционалност се популяризира всеобщо.

Прехвърлянето на eSIM сред устройства също не е част от „ нейтив ” спецификациите на eSIM, тъй че не е ясно дали тази функционалност ще работи единствено на смарт телефони Pixel или ще стане налична за всички консуматори на устройства с Android.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР