Разработчикът на специализирания изкуствен интелект дори беше заплашен със затвор

...
Разработчикът на специализирания изкуствен интелект дори беше заплашен със затвор
Коментари Харесай

Не позволиха на робота – адвокат да пледира в съда

 Разработчикът на профилирания изкуствен интелект даже беше застрашен със затвор

Джошуа Браудър, основен изпълнителен шеф на основаната в Ню Йорк компанията DoNotPay, който неотдавна да революционизира правосъдната система с защита на юрист с изкуствен интелект при положение, обвързван с нарушаване на разпоредбите за придвижване, се отхвърли от концепцията си и беше застрашен със затвор.

Г-н Браудър сподели, че след оповестяването на проектите за изправяне на ИИ в съда, той е почнал да получава голям брой закани от адвокатски колегии в разнообразни щати – един даже споделил, че може да бъде изпратен в пандиза за шест месеца.

„ Дори това да не се беше случило, опасността от наказателно гонене беше задоволителна, с цел да се откажа (от плановете) “, съобщи ръководителят на DoNotPay.

Журналисти от NPR се обърнаха към адвокатската гилдия на Калифорния за коментар, само че оттова отхвърлиха да приказват за стартъпа DoNotPay.

С уточнението, че са длъжни да проверяват възможни случаи на неразрешена адвокатска процедура.

Първоначално главният артикул на DoNotPay беше безвъзмезден чатбот на платформа с ИИ, който оказва помощ за писане на писма и попълване на формуляри по разнообразни правни въпроси.

Тогава поражда концепция с присъединяване на ИИ в правосъдно съвещание: обвиненият е помолен да носи очила с добавена действителност и аудио слушалки, с цел да получава подсказки, когато приказва. В множеството правосъдни зали в Съединените щати потреблението на такива средства е неразрешено, тъй че от триста препоръчани случая единствено два се оказаха подобаващи. Сега е решено и те да бъдат изоставени.

В резултат на това  Браудър реши да се върне към базовите въпроси, свързани със отбраната на потребителите: оборване на решения за издаване на заеми, понижаване на медицински сметки и отменяне на абонаменти.

Но рано или късно компанията въпреки всичко желае да опита силите си в същински развой.

„ Истината е, че множеството хора не могат да си разрешат юристи. Възможността да се употребяват принадлежности като ChatGPT в правосъдната зала ще промени салдото и може би ще им помогне да завоюват каузи “, заключи ръководителят на DoNotPay.

 engadget.com


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР