Разработчикът на първия руски регистриран бърз тест за коронавирус –

...
Разработчикът на първия руски регистриран бърз тест за коронавирус –
Коментари Харесай

Първи руски бърз тест за коронавирус отива в Европа, Азия и САЩ

Разработчикът на първия съветски регистриран бърз тест за ковид – Медико-биологичният съюз (МБС) възнамерява да доставя проби на страни в Европа, Съединени американски щати и Югоизточна Азия, оповестиха от пресслужбата на МБС пред ТАСС.
Експресният тест е първият, получил регистрация от Руската здравна ревизия.
" Доставки към този момент се вършат в доста райони и до огромни предприятия в Русия, географията се уголемява съвсем всеки ден. Планират се също доставки за Европа, Съединени американски щати и Югоизточна Азия ", се споделя в известието.
Тестът е основан въз основата на лични новаторски разработки на компанията. Той прави цялостен разбор за 40 минути и дава. Чрез него е допустимо да се усили продуктивността на диагностичните лаборатории с 4 пъти. Учените възнамеряват да създават до половин милион проби седмично, когато доближат цялостния си потенциал.
" Механизмът на работа е вариация на метода на полимеразната верижна реакция (ПВР), който се употребява в множеството тестови системи в света. Но в това време той разрешава да се опрости процедурата по подготовка на модели и да се понижи броя на стадиите на разбора. Експертите са основали ензим, който разрешава разбор за 15-20 минути, а по време на разбора не се изискват промени в температурата ", оповестява шефът на МБС Михаил Лосев.
Досега Русия е записала 8 672 случая на коронавирусна зараза, 580 души са се възстановили. Повечето случаи на зараза са в Москва (5 841). 63 души са починали.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР