Разпускане на българския парламент заради доказаната му неефективност предложи бившият

...
Разпускане на българския парламент заради доказаната му неефективност предложи бившият
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков попари управляващите: Няма да им е лесно да бутнат Гешев. Парламенът работи доказано зле - ами, да го закрием!

Разпускане на българския парламент поради потвърдената му неефективност предложи някогашният ръководител на 39-ото Народно събрания проф. Огнян Герджиков.

Предложението му е в отговор на офанзивите и желанието на властимащите за закриване на Специализирания углавен съд, Апелативния профилиран углавен съд и съответните профилирани прокуратури.

" Много съм сюрпризиран от офанзивите против Специализираното правораздаване, тъй като нали споделят - работи неефективно, има пропуски и по този начин нататък. Ами аз се замислих следното. Нашето работи ли дейно, откакто непрестанно самият парламент си написа слаба оценка. Как? Приема закон, след два месеца - законопроект за изменение и допълнение на същия закон, след още три месеца - същото. Непрекъснати промени! Те самите си пишат слаб 2. Следователно Народното събрание работи зле. Ами, дайте да го затворим параламента, работи зле! А той в действителност работи зле. Няма подобен парламент като нашия, който по този начин да трансформира законите, които приема, толкоз постоянно. Ние сме първенци. Парламентът работи потвърдено зле - затваряме го! Ето едно решение на един проблем ", разяснява пред Би Ти Ви Герджиков.

Дългогодишният политик и някогашен длъжностен министър на България предизвести ръководещите, че главната им цел - да бутнат Иван Гешев, няма да се случи току по този начин.

" Не знам тези, които управлавят си, за какво си показват, че по този начин елементарно могат да създадат промяна. Аритметиката демонстрира, че това мъчно ще стане. Искат се 17 гласа във Висшия правосъден съвет, който в този момент е в сакат състав. Това ще бъде един удар във въздуха, в случай че се стигне до това Висшият правосъден съвет да смъква Гешев.

Не знам за какво е такава фиксацията против Гешев, сякаш от него зависи благоденствието на България. Като че ли в това се състои правосъдната промяна. Аз надълбоко не го разбирам това. Да, може има пропуски. Но основният прокурор е на първо място административен началник. Прокурорите са тези, които повдигат обвинявания. Аз в действителност не разбирам фиксацията върху фигурата на Главния прокурор. Толкова блестящо изразена... Моето пояснение е, че се свързва с досегашното ръководство на ГЕРБ и с фигурата на Бойко Борисов. И от там идва всичко ", добави Герджиков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР