Разпространението на зловреден код в Интернет е достигнало исторически връх,

...
Разпространението на зловреден код в Интернет е достигнало исторически връх,
Коментари Харесай

Разпространението на зловреден код е достигнало връх в последните месеци

Разпространението на злотворен код в Интернет е достигнало исторически връх, твърди антивирусна компания в отчет за застрашеността в Интернет за последното тримесечие.

McAfee са записал 57.6 милиона нови зловредни стратегии за последните три месеца. Това значи, че са били регистрирани по четири нови вирусни проби всяка секунда. Заедно с обичайните офанзиви, тези, ориентирани към мобилните устройства са се нараснали с повече от 60% спрямо предходния регистриран интервал или регистрирани 21.1 милиона зловредни проби. Разкритите произшествия свързани със сигурността също са се повишили, на 263 – нарастване с 15%, като повече от 60% от тези разкрити произшествия са зародили в Съединени американски щати.

Рансъмуер офанзивите също демонстрират забележителен растеж, като новооткритите разновидности тук са се нараснали с 36%, до над 12 милиона проби. Една от движещите сили на рансъмуер сцената се назовава Lukitus, нов вид на Locky, доставян посредством спам акции.

Безфайловите офанзиви получават изключително внимание през третото тримесечие на тази година, като е регистриран растеж със 116% спрямо предходната година. Основният вид закани, които биват доставяни по този метод е Emotet, троянска стратегия, крадяща финансови данни. Разпространението ѝ най-често се реализира посредством спам акции и Office документи като прибавен файл в писмата.

Пълните данни от изследването на компанията за положението на интернет сигурността, може да откриете тук (pdf).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР