Разпространението на новия коронавирус все повече се дължи на хора

...
Разпространението на новия коронавирус все повече се дължи на хора
Коментари Харесай

СЗО: Все повече младите предават COVID-19. Не знаят, че са заразени

Разпространението на новия ковид от ден на ден се дължи на хора на възраст сред 20 и 40 години, а мнозина от тях изобщо не знаят, че са инфектирани. Такива терзания изрази районният шеф на Световната здравна организация за Западния Тихи океан, представен от „ Ройтерс “.

„ Епидемията се трансформира. Хората в своите 20-те, 30-те и 40-те си години от ден на ден провокират разпространяването “, сподели Такеши Касай. „ Това, което следим, не е просто активизиране. Вярваме, че това е сигнал, че сме влезнали в нова фаза на пандемията в Азиатско-Тихоокеанския район “, добави още той.

По данни на СЗО от началото на месец август пропорцията на по-млади измежду инфектираните с COVID-19 е повишена в световен мащаб, излагайки на риск най-уязвимото население, в това число възрастни, заболели и гъсто обитаеми региони с недобри здравни услуги.

Заради регистрирането на скокове в новите случаи се наложи някои страни още веднъж да бъдат наложени строги рестрикции. Висок брой инфектирани се следи в страни, в които вирусът изглеждаше овладян, в това число Виетнам, който скоро мина границата от 3 месеца без нов вътрешен продан на заболяването поради нападателните си ограничения за предварителна защита на разпространяването ѝ.

В международен мащаб инфектираните от новия ковид са близо 22 млн., а от тях 770 хиляди души са умряли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР