Разпространението на коронавируса в редица страни от Южна Америка може

...
Разпространението на коронавируса в редица страни от Южна Америка може
Коментари Харесай

Дефицит на кафе чака света заради коронавируса

Разпространението на ковид в редица страни от Южна Америка може да сътвори огромни стопански проблеми, по-специално дефицит на кафе в света. Новината заяви организация Bloomberg. Според специалисти, " има опасения, че ще има дефицит на служащи за събирането на кафеените зърна ".
И, макар че случаите на заразяване с новия вирус в страните от Латинска Америка, които доставят кафето на международния пазар, са към момента малко, спрямо Европа и Съединени американски щати, заболяването заплашва да остави кафеените плантации без берачи.

Агенцията оповестява, че работата на събирачите на кафе в Латинска Америка се числи към нископлатените, също така служащите живеят скупчени, което основава висок риск от разпространяване на ковид, даже в случай че единствено един човек е инфектиран.
Други обстоятелства, които въздействат отрицателно на промишлеността, са прекратяването на работата на някои банки, въвеждането на санитарни правила, поради които се редуцира работният ден, както и спиранията в работата на превоза.

Най-трудна е обстановката в Бразилия, Колумбия и Перу, които вършат към 2/3 от международните доставки на кафеени зърна " Арабика ", показва Bloomberg.
Според организацията, в това време карантинните ограничения, провокирани от пандемията, освен не понижиха търсенето н кафе, а в противен случай - то се е нараснало. Хората не поръчват кафета в заведения за хранене и кафенета, само че са почнали да купуват продукта от магазините за консумация у дома.
Най-засегнатата южноамериканска страна все още е Бразилия. Там инфектираните са 101 826, смъртните случаи са 7051, а оздравелите са съвсем 43 000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР