Разпродажба на активи на БДЖ няма да има, посочват от

...
Разпродажба на активи на БДЖ няма да има, посочват от
Коментари Харесай

Няма да има ​разпродажба на активи на БДЖ заради запорирани сметки

Разпродажба на активи на БДЖ няма да има, показват от националния транспортьор, по отношение на информацията, че кредитори са запорирали сметки на БДЖ. В момента сдружението има общо 103 милиона лв. задължения по втората облигационна емисия, и това е доста дребна неизплатена част от заема. Очаква се до края на тази или при започване на идната седмица Министерството на финансите да показа механизъм, по който да се задейства държавна помощ за разрешаване на случая. Европейска комисия авансово е дала единодушието си за това, добавя Българска национална телевизия.

По мотив запорираните сметки на БДЖ, министърът на превоза Ивайло Московски съобщи, че може би би трябвало да се направи референдум и да се попитат българските жители дали са съгласни с техните налози да се заплащат задълженията на БДЖ.

Той упрекна Българска социалистическа партия за подписания заем от 250 млн. лв. през 2007 година, в който съгласно него не било посочено по какъв начин ще се връща. Московски изрази удивление по какъв начин банките кредитори тогава са отпуснали заема, когато сдружението е било механически във банкрут.

Транспортният министър сподели, че за БДЖ има направен проект за преструктуриране за рефинансиране на заварените настоящи задължения.

Министър Московски съобщи, че сдружението към този момент е в естествена кондиция и може да ръководи задълженията и активите си на пазарен принцип.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР