Разпределителят Георги Братоев изрази увереност, че националният отбор по волейбол

...
Разпределителят Георги Братоев изрази увереност, че националният отбор по волейбол
Коментари Харесай

Г. Братоев: Имаме един мач с Бразилия за олимпиадата

Разпределителят Георги Братоев изрази убеденост, че националният тим по волейбол може да се класира на олимпийските игри в Токио 2020 още при първата опция - квалификационния турнир във Варна (9-12 август). В него нашите (№14 в международната ранглиста) ще одобряват олимпийския първенец Бразилия (№1) и съставите на Египет (№14) и Пуерто Рико (№24).

" Двата тима са доста слаби и на доктрина у дома не би трябвало да могат да ни победят - изясни Братоев пред " Канал 3 ". - И имаш един мач с Бразилия, която два пъти побеждаваш във Варна. Олимпиадата е едно съревнование, което е доста мъчно да бъде разказано какво преживяване е, и за България ще е страховит плюс да се класира на тези игри. Според мен шансът да се класираме от Варна е безусловно действителен. "

Ако не завоюват домакинския шампионат, нашите ще имат още един късмет - квалификацията за Европа през януари следващата година, която обаче ще е с доста повече тимове.

Братоев съобщи, че Силвано Пранди е положително решение за селекционер на националния отбор, като напомни, че при първия си престой в тима точно италианецът наложи него и още няколко волейболисти.

" Относително е да се каже, че е най-хубавият избор. Защото, в случай че изиграем два мощни шампионата - Лига на нациите и европейското състезание, несъмнено е бил най-хубавият. Ако обаче не играем добре, а и не се класираме за олимпиадата, ще е най-лошият - разясни разпределителят. - Това зависи повече от нас, в сравнение с от треньора. Защото каквото зависи от Силвано, той ще го направи. "

 

ПОДГОТОВКА

Женският тим пък към този момент е на лагер в столичната зала „ Христо Ботев “. От 29-те волейболистки в листата на треньора Иван Петков отсъстват шест, които още са ангажирани в клубовете си в чужбина: Елица Василева ( " Скандичи " Ит), Гергана Димитрова и Мира Тодорова ( " Волеро ", Фр), Лора Китипова и Мария Каракашева ( " Волей Алба ", Рум) и Петя Баракова ( " Девелопрес ", Пол).

" Крайният период, в който те би трябвало да са в София, е 11 май “, изясни мениджърът на отбора Любомир Герасимов.

На 17 май националките ще се преместят в Русе, където ще е първият шампионат от Лигата на нациите (21-23 май). Съперници в него ще са тимовете на Япония, Белгия и Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР