Разпореждането от съд в Хонконг в понеделник за закриване на

...
Разпореждането от съд в Хонконг в понеделник за закриване на
Коментари Харесай

Многото предупредителни приказки за смъртта на China Evergrande

Разпореждането от съд в Хонконг в понеделник за закриване на China Evergrande, в миналото най-ценната компания за недвижими парцели в света, съставлява предупредителна приказка за вложителите, други задлъжнели предприятия и личния Китай водачество.

Най-скоро процесът на разпродажба би трябвало да подчертае оскъдната правна отбрана, предоставена на офшорни вложители в китайски активи. Поредица от конкуриращи се интернационалните и локални вземания върху активи на Evergrande тормозят преструктурирането на компания с над 300 милиарда $ отговорности. Ако — както се чака — вътрешните искания имат преимущество, доверието на вложителите в търговията с китайски активи в Хонконг може да бъде в допълнение подкопано.

В по-широк проект това е тест за престижа на Хонконг по отношение на континентален Китай. Не е ясно доколко — в случай че изобщо — локалните държавни органи, съдилищата и кредиторите в континенталната част ще се съгласят с нарежданията от Хонконг да трансферират активите, които прит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР