Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от

...
Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от
Коментари Харесай

Туристи ще има на едно от най-желаните места в Хърватия само ако... се държат добре

Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от най-посещаваните градове в Хърватия, като с население от малко над 150 хиляди души на година той посреща над 2 милиона туристи годишно.

Именно поради големия напор на гости там локалните управляващи са решени да вземат ограничения, с цел да подсигуряват по-спокоен живот за жителите на Сплит.

В изявление за локалното издание Visit Split кметът Андро Крстулович показва, че приветства топло всички задгранични туристи, само че е належащо да бъдат въведени нови правила, които те ще би трябвало да следват.

Той показва, че жителите на Сплит имат потребност от повече тишина и успокоение изключително през нощта и посетителите на хърватската дестинация ще би трябвало да се преценяват с това в бъдеще.

 Британците се отхвърлят от Испания, избират България и Хърватия за отмора
Британците се отхвърлят от Испания, избират България и Хърватия за отмора

Възобновява се ползата към Турция и Северна Африка

В допълнение Крстулович показва, че грубото отношение на туристите няма да се толерира, а също по този начин и те ще би трябвало да бъдат облечени " уместно ", когато се разхождат из града.

" При неспазване на тази наредба ще бъде налагана санкция в размер на 67 евро сега на нарушаването. В случай, че се стигне до процедура за доказване на нарушаването, санкцията може да доближи 134 евро ", изяснява кметът.

Вторият максимален град в Хърватия и най-големият в страната на Адреатическо море е съществена притегателна точка за туристите. През последните години обаче терзанията на локалното население поради повишения поток от гости порастват. Много от жителите се оплакват от прекомерния звук, както и от неприятното отношение на чужденците там.

 Балканската страна, която е 2 пъти по-малка и чака 2 пъти повече туристи от България
Балканската страна, която е 2 пъти по-малка и чака 2 пъти повече туристи от България

Секторът способства за над 10% от стопанската система на страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР