Разположена край бреговете на североизточна Англия в Северно море, вятърният

...
Разположена край бреговете на североизточна Англия в Северно море, вятърният
Коментари Харесай

Заработи нaй-гoлeмият oфшopeн вятъpeн пapĸ в cвeтa, щe зaxpaнвa дo 6 милиoнa дoмaĸинcтвa

Разположена край крайбрежията на североизточна Англия в Северно море, вятърният парк Dogger Bank - план, разказан като " най-голямата офшорна вятърна плантация в света " създаде първата си мощ.

" Енергията от първата офшорна вятърна турбина към този момент се предава към националната мрежа на Обединеното кралство чрез преносната система за непрекъснат ток с високо напрежение на Dogger Bank ", се споделя в известие на компанията.

Проектът се създава в три етапи - A, B и C - и ще има общ потенциал от 3,6 гигавата, откакто бъде напълно пуснат в употреба.

Dogger Bank е взаимно партньорство сред фирмите SSE Renewables, Equinor и Vårgrоnn, които имат надлежно дялове от 40%, 40% и 20%.

Equinor е норвежка компания, която е по-известна с производството си на петрол и газ, само че взе участие и в планове за произвеждане на вятърна сила като Dogger Bank и Hywind Tampen.

Според изказване на основният изпълнителен шеф Алистър Филипс-Дейвис Dogger Bank би трябвало да " обезпечи забележителен подтик на енергийната сигурност на Обединеното кралство ". По думите му на енергийните рецесии би трябвало да се реагира по по подобен метод.

Обединеното кралство има сериозен офшорен вятърен бранш, поради по-благоприятните условия за това. Според Международната комерсиална администрация на държавното управление на Съединени американски щати характерности като добра скорост напразно, дълга брегова линия и " относително плитко морско дъно " са единствено част от положителните условия за развиване.

Основните офшорни вятърни паркове край Обединеното кралство включват Hornsea 2- оборудване със 165 турбини, което може да се похвали с потенциал над 1,3 GW. Спред определение на датската компания Orsted това е " най-голямата конфигурирана вятърен парк в света ".

Компаниите, които си партнират в плана Dogger Bank неведнъж са я наричали " най-голямата офшорна вятърна плантация в света ", само че съгласно изказването от тази седмица паркът се загатва като " най-голямата в света офшорна вятърна плантация в развой на създаване ". Това идва да покаже, че още е нужна забележителна работа, преди завършването на плана.

От другата страна на океана Съединени американски щати би трябвало да създадат още доста, с цел да настигнат страни като Обединеното кралство. Но има редица фактори основават предизвикателна среда за развиването на бранша там. Първият офшорен вятърен парк в Америка - Block Island стартира търговски интервенции едвам в края на 2016 година, с 30-мегавата потенциал, макар че Съединени американски щати възнамеряват да усилят потенциала си за офшорна вятърна сила през идващите години.

През ноември 2021 година беше направена първата копка на Vineyard Wind 1.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР