Разполагайки ядрено оръжие в Европа, САЩ се подготвят за неговото

...
Разполагайки ядрено оръжие в Европа, САЩ се подготвят за неговото
Коментари Харесай

Москва недоволства от разполагането на американско ядрено оръжие в Европа

Разполагайки нуклеарно оръжие в Европа, Съединени американски щати се приготвят за неговото потребление, съобщи пред РИА Новости шефът на ръководството за неразпространение и надзор над въоръженията на съветското Министерство на външните работи Владимир Ермаков.
„ За страдание някои подвластни от Вашингтон страни се вършат, че нищо не се случва или просто се боят да се замислят над провокативността на това, че през XXI век на територията на Европа върви подготовка за приемането на нуклеарно оръжие с включването в това на неядрени страни “, сподели той.
Дипломатът подлага на критика европейските страни за това, че разрешават на Вашингтон да ги излага на заплаха.
Миналата седмица в основната квартира на Организация на обединените нации в Ню Йорк приключи двуседмичната среща на подготвителния комитет за Конференцията за преразглеждане през 2020 година по отношение на Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие.
По време на тази среща съветската делегация, съгласно Ермаков, се управлявала " на първо място от дилемите за опазване и гарантиране на устойчивото действие на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие (ДНЯО), уравновесен метод към трите основни съставния елемент - нуклеарно неразпространение, нуклеарно разоръжаване и спокойно потребление на атомната сила. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР