Разполагаме допълнителни сили, за да гарантираме сигурността на туристите в

...
Разполагаме допълнителни сили, за да гарантираме сигурността на туристите в
Коментари Харесай

Под прикритие: Полицаи ще пазят на Слънчака и в Приморско

Разполагаме спомагателни сили, с цел да подсигуряваме сигурността на туристите в региона. Това сподели в изявление за „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

След като водещата на утринното предаване Христина Христова, която тази заран вместо в студиото в София бе в Бургас, го пита дали има служители на реда под прикритие, той сподели, че такава процедура съществува и е добре хората, които идват с някакви нечисти планове да го знаят.

„ Това са полицейски чиновници, които са в цивилно облекло. На базата на разбор сме определили невралгичните места, където може да чакаме повече закононарушения. Това са плажните линии, централните алеи в Слънчев бряг “, съобщи шефът на полицията в регионалния град.

Цивилните служители на реда там ще правят патрулна активност, посочи той.

„ Туризмът е главен занаят за региона, а един от факторите, обуславящ сполучлив сезон, е сигурността. Поради тази причина всяка година поставяме старания под формата на усилени дежурства, спомагателни сили, с цел да се подсигурява спокойствието на туристите, гостите и жителите. Над 300 чиновниците се командироват от вътрешността на страната, които са разпределени в районните ръководства в Несебър, Созопол и Приморско “, съобщи Калоянов.

Имаме също по този начин двама румънски и четирима чешки сътрудници. Четирима от тях са в Слънчев бряг, а двама – в Приморско, добави той.

Вероятно ще имаме и полски служители на реда, посочи шефът на ОД на МВР-Бургас.

„ Чешките туристи не чакат да видят сътрудници, облечени с обичайното си облекло. Те са извънредно потребни, както на проблеми, които пораждат, по този начин и при разрешаване на битови проблеми. Освен това ние сортираме сътрудници от Пошла и от Чехия, които имат български корени и знаят нашия език, с цел да е лесна връзката “, добави той.

„ В Слънчев бряг досега имаме единствено три обири. Това се дължи на нашите чиновници и на напътствията, които сме дали на частните компании по какъв начин да реагират и по какъв начин да реализират профилактика “, сподели още старши комисар Калоян Калоянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР