Разплита се казусът с изгорялата къща на ул. Гевгели, с

...
Разплита се казусът с изгорялата къща на ул. Гевгели, с
Коментари Харесай

Костадин Язов за изгорялата къща: За сметка на гражданите на Пловдив не трябва да уреждаме частни взаимоотношения

Разплита се въпросът с изгорялата къща на ул. " Гевгели ", с. След пожар преди няколко години покривът липсва, както и вътрешността на пространствата. Останали са единствено външните стени на постройката, които към този момент са напукани. Въпрос на време е постройката да се самосрути. Около нея няма табели или ленти, които да предизвестяват хората да минават на отсрещния тротоар.

Според живуща наоколо жена, общината би трябвало да отстрани къщата, така като има решение на Върховния административен съд.

Plovdiv24.bg  се свърза с кмета на " Южен ",, който изясни, че Върховен административен съд е удостоверил заповедта на кмета на региона за унищожаване на постройката, като рискова.

" Тя е частна благосъстоятелност, земята е частна благосъстоятелност. Има издадена заповед, която беше обжалвана и решението на съда влиза в действие от март месец 2020 година ", уточни Язов.

По думите му в границите на законоустановения период, който е 5 години, притежателят би трябвало да я отстрани самичък.

" Това са частни взаимоотношения и не би трябвало общината да се меси в ролята на съдия. Земята е частна благосъстоятелност на едно лице, постройка е частна на друго лице и се пробват да въвлекат общината в техните кавги, което не е редно, тъй като не би трябвало да става за сметка на общината, която разходва обществени средства, които са на хората ", заключи той. 

показа, че подобен е и въпросът с постройката на бул. " Христо Ботев " и " Авксентий Велешки ".

Така обаче, до момента в който притежатели и институции се карат, къщата ще се срути и нека наоколо няма човек до нея.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР