Разплащанията с банкови дебитни и кредитни карти няма да се

...
Разплащанията с банкови дебитни и кредитни карти няма да се
Коментари Харесай

Грандиозна промяна в онлайн търговията, бизнесът си отдъхна

Разплащанията с банкови дебитни и кредитни карти няма да се смятат за заплащане в брой. Това означа, че онлайн търговците ще може да продават без касови бележки, в случай че заплащането е направено с банкова карта, написа Труд бг.

За тази смяна бизнесът настояваше от дълго време. Облекчението за онлайн търговците е включено в пакета от промени в данъчните закони, който през днешния ден ще бъде прегледан на съвещанието на Министерски съвет.

Новите условия за касовите апарати към този момент дават резултат и огромна част от незаконните продажби на магазините излязоха на ярко.

Приходите от Данък добавена стойност от покупко-продажби навътре в страната нарастват с 15,6% и от януари до края на август са над 4,5 милиарда лева, сочат данните на Министерството на финансите (МФ).

Увеличението на регистрираните продажби е доста по-голямо от растежа на стопанската система и очевидно се дължи на излизане на оборотите на ярко.

До края на юни всички търговци, които нямат програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти (СУПТО), трябваше да сменят касовите си апарати и да подават на всеки 5 минути данни в Национална агенция за приходите за записания оборот.

За компаниите със СУПТО срокът да изпълнят новите условия неотдавна беше продължен до 31 януари 2020 година



Събраните средства от данък върху цигарите също нарастват с помощта на ограниченията против сивата стопанска система. За осем месеца приходите от данъка се усилват с 9%, или със 148 млн. лева

През септември приходите в държавната хазна също нарастват с положителни темпове. До края на септември в бюджета има остатък от 1,266 милиарда лева, сочат предварителните данни на МФ.

И то в случай, че още през август бяха платени 1,2 милиарда $ за закупуване на 8 изтребителя за армията.

Приходите в хазната до края на септември са 32,8 милиарда лева, което е растеж с 3,645 милиарда лева на годишна база.

Увеличението на данъчните доходи е с 2,125 милиарда лева, неданъчните доходи нарастват с 1,111 милиарда лева, а приходите от фондовете на Европейски Съюз – с 409 млн. лева

Разходите на хазната до септември са 31,542 милиарда лева, при 26,5 милиарда лева година по-рано.

Основните аргументи за растежа са покупката на самолетите, повдигането на заплатите в бюджетната сфера с 10% и нарастването на пенсиите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР