Разпитайте Делян Пеевски за твърденията му.Това призовават в отворено писмо

...
Разпитайте Делян Пеевски за твърденията му.Това призовават в отворено писмо
Коментари Харесай

Разпитайте Пеевски. Антикорупционният фонд с отворено писмо до главния прокурор, КПКОНПИ и ДАНС

" Разпитайте Делян Пеевски за изказванията му. "

Това приканват в отворено писмо до главния прокурор и ръководителите на КПКОНПИ и ДАНС от Антикорупционния фонд.

" Завчера и през вчерашния ден господин Делян Пеевски, народен представител и водач на парламентарна група, обществено и с цялата съвестност на позицията си изложи изказвания за нерегламентирани дейности в президентството на Република България. Точното изявление на господин Пеевски, повторено няколко пъти, е: “тъмна институция, цялостна с кеш на база на разграбването на страната ”, като в него той загатва две имена - Копринков и Сотир Ушев ", прецизират от АКФ.

И упорстват да се установи дали глобеният по закона " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи поддържа обвиняванията си с обстоятелства, или това е опит за опасност посредством медиите.

" В една правова страна всичко това, изречено от народен представител и водач на парламентарна група, е задоволително съображение за предприемане на дейности по подготвеност за изясняване на тези изказвания, които да стартират с неговия разпит. Напомняме, че всички длъжностни лица имат категорично обвързване по Наказателно-процесуалния кодекс да уведомяват управляващите при данни за закононарушения, а не да вършат голи медийни заявления.

Затова Ви предлагаме да изясните съществуването или неналичието на такава информация и да уведомите за това нас и българските жители. Смятаме за значимо да се откри дали в тази ситуация става дума за опасност посредством медиите или притежавани данни за действителни престъпления ", се споделя още в отвореното писмо.

От Фонда прибавят, че " сходни едностранни политически изявления в некритична медийна среда и без следващи институционални дейности са извънредно нездравословни за демокрацията, без значение от това какви полезности се декларират преди и след тях ". (Пеевски напоследък се изявява като изтъкнат защитник на думи на демокрацията, евроантлатизма и последна инстанция по всеки въпрос - бел. ред)

" По сходен метод българското общество в никакъв случай не разбра какво тъкмо беше свършено по институционалните инспекции на самия господин Пеевски, с което улесниха завръщането му в политиката от първи ред на българския парламент, макар санкционирането му за корупция от Съединени американски щати и Англия ", вършат значимо увещание от Антикорупционния фонд.

Затова и от неправителствената организация упорстват за дейности на способените органи, " с които да разсеят подозренията, че са единствено комфортен инструмент на самозабравили се политици, и да поемат своите функционалности по Конституцията и законите на страната ".


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР