Разочарование от реакцията на НАТО и Запада и готовност да

...
Разочарование от реакцията на НАТО и Запада и готовност да
Коментари Харесай

Да оцелееш в Украйна: Украинският депутат Егор Чернев пред БНТ

Разочарование от реакцията на НАТО и Запада и подготвеност да се бори за Украйна - такава е прочувствената реакция на Егор Чернев - народен представител от ръководещата в Украйна партия " Слуга на народа ". Младият мъж е взел участие и в сраженията в Донбас през 2014-а и има вяра, че събитията в този момент, са част от доста по-мащабен проект на Кремъл.

" Втори ден война. Няма да го нарека военна интервенция. Това е действителна война. И има доста починали - от наша страна, за жалост, и от съветска страна ", споделя Чернев.

Егор Чернев - той е единствено на 36 години, само че към този момент за повторно изживява ужаса на войната. Ветеран е. През 2014-а се включва в сраженията в Донбас. От 2019-а е народен представител от партията на Володимир Зеленски. Само преди ден в профила си във Facebook прикани своите сънародници да са в подготвеност да се борят.

" Намирам се в Киев, и ще остана в Киев. Ситуацията е комплицирана, само че е под надзор. На доста места има бойни дейности - от север, от юг, от изток. Но украинската войска, нашите военни сили дават отпор - забележителен, на Руската федерация. Има обилни загуби от съветска страна - на военна авиация, танкове, бронетранспортьори ", споделя той.

Според него, изказванията, че в Киев към този момент има съветски войски, са пресилени. Разказва, че сутринта на към 80 км от столицата е имало сражения, само че че украинските сили да се справили. Обяснява си дейностите на Русия по този начин:

" Целта е цяла Украйна. Путин желае да възвърне Съюз на съветските социалистически републики. Да направи Съюз на съветските социалистически републики 2.0, който не може да се случи без Украйна. Той желае да възвърне контрола си над Украйна. Иска да диктува какво да прави страната ни - във външната политика, във вътрешната. Опита се го реализира като дестабилизира обстановката от вътрешната страна, посредством политически проруски сили. Не му се получи. И за това се реши на тази стъпка ".

Чернев не крие разочарованието си, че Украйна не е получила военно-техническа помощ от НАТО. Вярва и че е по опциите на Алианса да помогне на страната му да затвори въздушното си пространство, най-много за съветски ракети.

" Очаквахме по-твърда реакция от Запада. Въпреки че в този момент е в ход война не сред Украйна и Русия, а сред демократичния и властническия свят. Украйна желае да бъде демократична. Избрахме пътя на европейското развиване, на НАТО. Но виждате, че властническият режим не желае да пуска Украйна. Западът би трябвало да разбере, че загуби ли Украйна, ще загуби и Западът. Западът няма да коства пукнат грош, в случай че по този начин се бори за полезностите си, в случай че по този начин се бори за демокрацията. Просто Руската федерация още веднъж ще покаже къде е мястото на Запада ", споделя Чернев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР