Разочарован съм от мрънкофоните в България. Това заяви в интервю

...
Разочарован съм от мрънкофоните в България. Това заяви в интервю
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите

Разочарован съм от мрънкофоните в България. Това съобщи в изявление за "Стандарт " рокаджията на прехода Васко Кръпката.

Разочарован съм от някои хора, които разрешиха ченгетата да им дефинират настроението и да ги докарат до там, да мрънкат и да се тюхкат по през целия ден, сподели Васил Георгиев. Той съобщи, че поддържа митинга, само че изборно.

Положително виждам на митинга по принцип, тъй като ръководещите би трябвало да знаят, че имат коректив и не може да си развяват коня както си желаят!

Младите хора, които откровено застават срещу мафията и въобще народът против мафията поддържам от сърце, сподели още Кръпката и изясни, че точно за това е взел участие в концерта, който неотдавна беше проведен на Орлов мост от младежи.

Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите и на тези зли сили, които ги сътвориха при започване на 90-те, добави още музикантът.

ЕТО ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЗА ВЕСТНИК "СТАНДАРТ ":

- Преди време изпяхте "Комунизмът си отива ". Как мислите в този момент, отишъл ли си е и има ли разновидности да се завърне?

- През последните 31 години имам 18 албума, 2 песни в учебниците по пеене, 5 песни в библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати... а вие все за тази ария ме питате...
Комунизмът си отиде, само че предпоставките за неговото завръщане са налице!!! Това, обаче няма по какъв начин да стане до момента в който сме в Европейски Съюз и НАТО.

- От кои от тогавашните си герои, за които пяхте на Орлов мост, се разочаровахте, и на кои вярвате още?
- Пял съм по митингите, не за хората на политическата сцена, а за хората на улицата. Песните стоят доста по-високо от политиката.

Това, което са създали Beatles и Rolling Stones с музика няма конкуренция от нито една политика! Никога не съм се очаровал от политически фигури, макар че не може да се отхвърли, че сините отвориха пътя на България назад в Европа, само че главното ми обаяние по митингите бяха хората, които си жертваха всичко, в името на това нашата обрулена от комунизма родина, да заеме мястото си назад в Европа, където е била преди руския ботуш да ни нагази.

Да, отчаян съм от някои хора, които разрешиха ченгетата да им дефинират настроението и да ги докарат до там, да мрънкат и да се тюхкат по през целия ден. Мрънкофоните са ми разочарованието!

- Как гледате на митинга, какво ще се промени и какво няма?

- Положително виждам на митинга по принцип, тъй като ръководещите би трябвало да знаят, че имат коректив и не може да си развяват коня както си желаят!

Младите хора, които откровено застават срещу мафията и въобще народът против мафията поддържам от сърце и за това участвах на концерта неотдавна, който беше проведен от млади, необвързани с никого хора, за чистата концепция против несправедливостта в наше време. Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите и на тези зли сили, които ги сътвориха при започване на 90-те. За това изборно поддържам митинга.

Накратко казано поддържам митинга, само че без Българска комунистическа партия и техните производни!!!

- Как се отрази изключителното състояние на българските музиканти? Много артисти загатват, че бедстват, важи ли същото за музикалното съсловие?

- Ами зле се отрази. Целият ни отрасъл, концерти, фестивали, зали, клубове и така нататък стопираха работа и за нас няма самун, само че аз не бих се жалвал, тъй като съм живял в по-голяма изолираност и липса на участия. Засега се оправяме и посвирваме понякога на 50% и си карам мотора с усмивка до уши, на инат на боксуса! Вярвам, че и това ще преживеем.

- Как мина фестивалът "Цвете за Гошо "? И какво, съгласно Вас, би написал Георги Минчев за ставащото през днешния ден?

- Фестивалът мина прелестно, направихме го, спазвайки ограниченията, имаше пропускателен режим и беше един от дребното фестивали, които се организираха, макар пандемията.

С Гошо постоянно сме били единомисленици и съидейници и считам, че в случай че беше тук щяхме да сме на едно мнение, както постоянно е било и преди. Смятам, че би написал песни и би дал отговор с музика на всичко, което се случва у нас и по необятния свят.

- Имате ария за сегашното. Бихте ли цитирали строфа?

- Имам 12 нови песни, а една от тях се споделя "Нова история Бг ", само че в случай че изтъквам част от текста може да Ви уволнят. Може да я чуете в Ю Тюб.

- Вие имате и заведение. Как се отрази изключителното състояние на ресторантьорите? До каква степен държавните помощи ще им оказват помощ?

- Да, отворихме музикален клуб преди 2 години и таман потръгна, пандемията ни спря. Държавата оказва помощ с понижаване на наемите за началните месеци, само че общо взето по никакъв начин не стига помощта, само че ние пък и не сме такива да чакаме и да се молим за помощ.

Оправяме се и разчитаме на хората да ни поддържат и посещават страхотните музикални събития, които организираме. Клубът ни е неповторимо място и хората го правят оценка.

- Преди време ми казахте в изявление, че Европейски Съюз няма да се разпадне. Вярвате ли още в бъдещето му.

- Смятам, че най-хубавото нещо, което се е случило след Втората Световна Война, е Обединена Европа.

Винаги съм се чувствал европеец и не се считам за политически коментатор, с цел да давам прогнози, само че имам вяра в бъдещето на Европейски Съюз и се надявам българите в никакъв случай да не не помнят какво ни е завещал Апостола на свободата - да се съвкупляваме с Европейските нации!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР