Разнообразни, вкусни и удобни за хапване – ядките са храна,

...
Разнообразни, вкусни и удобни за хапване – ядките са храна,
Коментари Харесай

5 причини да ядете ядки всеки ден

Разнообразни, вкусни и комфортни за ядене – ядките са храна, която умерено може да консумирате всеки ден в умерени количества. Всъщност ежедневният банкет на ядки носи редица изгоди за здравето – научете пет от тях.

Ядките постоянно са недооценени, най-много поради своя дребен размер. Всички ядки обаче са цялостни със здравословни мазнини, протеини и фибри. Отделно всеки тип ядки има още какво да предложи. Например – бадемите са богати на витамин Е. Орехите съдържат огромно количество омега-3 мастни киселини. Кашуто пък е отличен източник на успокояващия нервната система магнезий.
Защо си коства да ядете ядки всеки ден? Ядките усъвършенстват настроението
Редица изследвания, включващи потреблението на ядки, демонстрират отлични резултати в подобряването на настроението., с цел да се радвате на изгодите на тази храна. Смята се, че ядките въздействат позитивно върху настроението поради своя аминокиселинен профил, който е потребен за мозъка и поради съществуването на омега-3 мастни киселини, които са невропротективни.

 Добави изложение
Ядките вършат храната по-засищаща
Как може да извършите овесените ядки по-вкусни и засищащи? Или пък киселото мляко? За да добавите текстура и спомагателен усет, използвайте ядки. По този метод ще добавите здравословни мазнини, фибри и протеини. Важно е храната, която консумирате, да ви засища за по-дълго време, а това се случва благодарение на комбинацията сред фибри, здравословни мазнини и протеини – „ съкровищата “, скрити в ядките.

Ядките понижават възпалението
Консумацията на ядки е обвързвана с по-ниски маркери на инфектиране. Ядките, изключително бадемите, са богати на витамин Е. В към 70 грама бадеми се съдържа половината от целесъобразния дневен банкет на витамин Е. Той работи като антиоксидант и защищава клетките от оксидативен стрес, което от своя страна оказва помощ за понижаване на възпалението.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР