Разногласия с половинката… Всеки ги има. Но ако зачестят, започват

...
Разногласия с половинката… Всеки ги има. Но ако зачестят, започват
Коментари Харесай

Как да прекратим лесно скандалите с половинката?

Разногласия с половинката… Всеки ги има. Но в случай че зачестят, стартират да ви тормозят – разправиите избухват все по-често, от ден на ден се задълбочават и към този момент си мислите, че връзката ви е обречена, написа po-krasivi.net.
Спокойно, това не е неволя, стига да знаете по какъв начин да прекратите абсурда в точния момент и да изгладите връзките си в по-мирна конюнктура. Ето няколко изпитани метода – подберете най-печелившия съгласно характера на половинката си, а и съгласно вашия манталитет.

Приемете прочувственото положение на колегата. В един миг по време на разправията кажете изненадващо: „ Разбирам те изцяло. Ако бях на твое място, и аз щях да съм ти гневна! “ Това в действителност може да потуши абсурда, тъй като ще внесе дух на съпричастност и опрощение на държанието на засегнатия. По-късно поговорете умерено.

Обяснение от рода „ Не ти се обадих, тъй като ме бяха отвлекли извънземни “ звучи неуместно, само че в случай че е казано с подобаващ звук може да провокира усмивка и да е „ глътка въздух “ в нажежената атмосфера. Внимание обаче – би трябвало да подберете момента за шегичката и най-много да познавате своя човек и да сте насочени до каква степен има възприятие за комизъм, написа „ Журнaл “. Може да опитате и с подобаващ за случая анекдот или радостен спомен от предходно общо прекарване, още по-добре, в случай че тогава сте били в разменени функции.Опитайте се да го разсмеете, даже на вас да не ви е до смях.

Извинете се, като признаете, че имате частична виновност, даже да не е истина – това няма да ви унизи, в противен случай.

Способни да понесат непозната отговорност и да създадат компромис са единствено великодушните и смелите хора.

Освен това не забравяйте, че никой не е безусловно непогрешим, „ чист и бял “ като първия сняг, всеки има директна или косвена виновност за проблемите във взаимоотношенията.

Отложете разногласието за по-късно. Проявете здрав разсъдък и не се впускайте в разправията, когато сътрудникът ви е гневен. Предложете му първо да вечеряте и да поговорите по-късно, откакто се поуспокоил. Така ще имате време и вие да изградите тактиката си, а не да се разгорещите неподготвени.

Търканията се изглаждат в конфликти. Всяка двойка претърпява рецесии и това не е неволя. По-добре е да влизате в разногласия и по-късно да стигнете до сдобряване, вместо да поддържате видимо хармонични връзки, а вътрешно да се разкъсвате от несъгласия с колегата.

Търканията се изглаждат в конфликт, последван от диалози в спокойна конюнктура, а не с унизителни молби за амнистия, „ лазене “ на колене пред засегнатия, единствено и единствено да не се сърди. Погрешна тактичност е и безмълвното чуване на гневните словоизлияния и преглъщане на сълзите, до момента в който му „ мине “. Така в никакъв случай няма да си простите откровено взаимно и няма да постигнете същинско съгласие.

Студенината задълбочава пропастта. Мълчите, държите се хладно и по този начин продължавате да наказвате провинилия се, даже когато към този момент не сте скарани и твърдите, че не му се сърдите. Това отношение няма да го превъзпита и да му „ държи влага “ вечно, а единствено ще усили отчуждението сред вас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР