Размяната на подкрепа (и официална, и неофициална) продължава до последните

...
Размяната на подкрепа (и официална, и неофициална) продължава до последните
Коментари Харесай

Ето ги сглобките за балотажа в неделя – битките са в 19 града

Размяната на поддръжка (и публична, и неофициална) продължава до последните часове преди балотажа в неделя, 5 ноември. Родиха се и обединения по места отвън конфликтите на национално равнище. В 19 регионални градове ще има балотажи, като в огромните градове те са най-вече сред сътрудниците в ръководещата коалиция – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Затова вторите чакат поддръжка от Българска социалистическа партия и други локални обединения, които са против досегашното ръководство на партията. „ Левицата! “, която тук-там се яви независимо, прикани за гласоподаване против номинациите на някогашните ръководещи.

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ тук-там също е по-склонна да поддържа претендентите на Българска социалистическа партия, в сравнение с тези на ръководещите сътрудници от ГЕРБ. Това провокира неколкократни мнения на Борисов и обвинявания, че обединението „ мърсувала с всевъзможни партии и обединения “ против ГЕРБ.

С по-отчетлива позиция се включи „ ИТН “, чиито водач обществено даде поддръжка за двама претенденти – Ваня Григорова за кмет на София и Георг Спартански – за кмет на Плевен.

Другите две парламентарно показани сили – Движение за права и свободи и „ Възраждане “ или резервираха безмълвие, или се разграничиха от кандидати, стигнали до балотаж.

Кой каква поддръжка дава към последния час

Реклама

В София претендентът на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, „ Спаси София “ Васил Терзиев получи в последния миг поддръжка от сътрудниците от ръководещото болшинство без такава да е търсена от него и откакто Борисов към този момент косвено беше декларирал да се гласоподава за съперника му, а по-късно обяснил, че се майтапи.

В петък първо с обява в профила си във фейсбук неуспелият претендент за кмет Антон Хекимян загатна, че ще поддържа Терзиев на балотажа. С думите, че ще гласоподава с разсъдък, а не с страст и че „ Крим не е съветски и посоката е Европа, не Евразия “, Хекимян насочи към изявление от 2 ноември (четвъртък) на Ваня Григорова, в което тя съобщи, че не знае чий е Крим. Малко след него водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани софиянци да дадат глас за претендента на държавното управление.

В София ГЕРБ се явява на балотажи за районни кметова и по тази причина стимулира последователите си да излязат да гласоподават.

Другият претендент Ваня Григорова получи още при започване на седмицата партийна поддръжка. Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифинов разгласи, че застава зад претендента на Българска социалистическа партия. „ След като „ Продължаваме промяната “ имат огромно посланичество в общинския съвет, кметът, за нищо на света, не би трябвало да е отново от партията, с цел да има съвместен надзор “, написа Трифонов в профила си във „ Facebook “.

От Движение за права и свободи (които публично нямат гласоподаватели в столицата, на първия тур за листа са получили малко над 500 гласа) не заявиха поддръжка за някои в столицата, а водачът на „ Възраждане “ Костя Копейкин посредством обява във фейсбук загатна, че няма да гласоподава за нито един от двамата, тъй като „ и от едната, и от другата страна е едно и също “.

 Графика: „ Дневник “
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР