Размяната на остри реплики и напрежението между Има такъв народ“

...
Размяната на остри реплики и напрежението между Има такъв народ“
Коментари Харесай

Нинова се изплаши! Какво да прави с партиите на Петков и на Слави

Размяната на остри реплики и напрежението сред „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “ е притеснително, оплака се в изявление за бТВ вицепремиерът, министър на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите ѝ главната причина са номинациите за шеф на Българска народна банка. Според нея партиите в обединението е трябвало изначално да се обединят към една експертна кандидатура, а не да са партийно излъчени депутати. „ Споразумението държи обединението и държим то да се съблюдава. Българска социалистическа партия не спорим за постове, не се караме за пари и контракти “, разяснява Нинова.

Лидерът на социалистите подсети, че една от алените линии за партията е България да не дава военна помощ на Украйна. „ Българското държавно управление и българският парламент не са взимали решение за експорт на оръжие на муниции. Вярвам, че това ще остане по този начин, тъй като за нас това е алена линия. Имаме решение за подкрепяне на Украйна единствено с филантропична помощ и го изпълняваме “, съобщи тя.

„ Възраждане “ извънредно доста злоупотребяват с тази тематика, сервират погрешна информация и това е рисково. Ако считат, че ще създадат партиен престиж и ще си покачат доверието посредством тази позиция, то това е рисково за националната сигурност “, разяснява Нинова.

„ Ако се стигне до такова решение, ние се отдръпваме. Законите в България са такива, че дефинитивно би трябвало да се подпишат документите от министъра на стопанската система и промишлеността. Заявявам изрично за следващ път – не бих си поставила подписа под това. Ние желаеме войната да спре, желаеме мир и успокоение. Няма по какъв начин, когато искаш мир, да снабдяваш страните във войната да не престават да се убиват “, съобщи Корнелия Нинова.

По думите ѝ основни са Българска социалистическа партия остават тематиките за цените, инфлацията и приходите. За партията е значимо да има определение за енергийно небогати, както и да се вкарат водни помощи.  „ Ние предлагаме три направления на дейности, които сме взели като процедура от съществени европейски страни и има резултат. Първата група дейности са по отношение на данъчните въпроси. Възможно ли е да понижим Данък добавена стойност на контролираните артикули, тъй като това е гаранция, че ще падне цената и до крайния консуматор “, изясни министърът на стопанската система.

Друг данъчен резултат може да се потърси през акциза на горивата, въпреки че България е на най-ниските равнища в Европа.

„ По отношение на пенсионерите създаваме няколко сюжета за преизчисляване на пенсиите “, добави Нинова.

Обмисля се и таван на някои цени. Тя призна, че е сюрпризирана от реакцията не специалисти, които споделят, че това е остаряла мярка. Корнелия Нинова даде образец с Гърция, където е натрапен таван на облагите на компаниите. Румъния пък е наложила таван на цената на силата, а Полша е понижила Данък добавена стойност на тока на 5%, а на газа – 0%.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР