Размяната на думи идва само малко повече от ден след

...
Размяната на думи идва само малко повече от ден след
Коментари Харесай

Пекин определи като абсурдни и безотговорни думите на Байдън за диктатора Си

Размяната на думи идва единствено малко повече от ден откакто държавният секретар Антъни Блинкън бе на посещаване в Пекин, което имаше за цел да стопи ледовете в връзките, които стигнаха историческа най-ниска точка.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин сподели през днешния ден, че мненията на Байдън на благотворително събитие в Калифорния " са напълно срещу обстоятелствата и съществено нарушават дипломатическия протокол и съществено накърняват политическото достолепие на Китай ".

" Това е явна политическа провокация. Китай показва мощно неодобрение и съпротива ", сподели Мао на брифинг.

" Изказванията на Съединени американски щати са извънредно неуместни и безотговорни ", съобщи Мао.

Посещението на Блинкън в Пекин, където той се срещна със Си, имаше за цел да успокои напрежението сред двете суперсили, само че наподобява не е постигнало огромен резултат, отбелязва АП.

По време на благотворително събитие нощес Байдън сподели, че Си се е озовал в неловко състояние поради напрежението към китайския шпионски балон, който бе свален от военновъздушните сили на източния бряг на Съединени американски щати.

" Диктаторите се оказват в неловко състояние, когато не знаят какво се е случило ", съобщи той.

Мао повтори китайското изказване, че балонът е трябвало да извърши метеорологични проучвания и простъпка е излязъл от курса си.

" Съединени американски щати трябваше да реагират умерено и професионално ", сподели тя.

" Съединени американски щати обаче изопачиха обстоятелствата и използваха сили, с цел да раздуят случая, разкривайки изцяло своята природа на тормоз и надмощие ", съобщи говорителката на министерството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР