Размерът на обезщетението за разменените в Шейново бебета ще бъде

...
Размерът на обезщетението за разменените в Шейново бебета ще бъде
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Съдът ще определи обезщетението за родителите на разменените бебета


Размерът на компенсацията за разменените в " Шейново " бебета ще бъде избран от съд. Това са морални и душевни болки и премеждия. Законът ги дефинира като неимуществени вреди. Това сподели в " Денят стартира " юрист Людмил Рангелов.

Случаят е казус. Има обаче сравними случаи на увреждания, които също са предизвикали душевни болки и премеждия. Законът споделя, че компенсациите за неимуществени вреди се дефинират по правдивост, добави той.

" Справедливостта се дефинира въз основата на доста критерии, на доста фактори. В случая ще бъде съобразено в какъв интервал от време майките са търпели душевни болки и премеждия. Вероятно съдът също ще преценя до кой миг тези болки и премеждия са били вследствие на небрежността, на недоразумението, което се е случило в болница " Шейново " и от кой миг нататък казусът става сред двете майки - едната или другата е попречила бързото решение на въпроса. Това също предстои на оценка. Паричният еквивалент, каквото съставлява едно обезщетение, не възмездява по никакъв метод тези вреди ", разяснява той.

Адвокат Рангелов добави, че компенсацията на процедура е знак към обществото, че не могат да се предизвикват вреди и от това да не следват никакви последствия за този, който ги е предизвикал.

Той посочи, че не е изключено едното или другото семейство да получи по-високо обезщетение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР