Разломите у нас вече са толкова големи, че вече видяхме

...
Разломите у нас вече са толкова големи, че вече видяхме
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Правителството да чуе истинските проблеми на хората у нас

Разломите у нас към този момент са толкоз огромни, че към този момент видяхме доста ярки знаци на разкол в общности, които би трябвало да са дружно. Мисля, че към този момент има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме страната с най-ниските заплати, с най-ниските налози и оттова, несъмнено, най-ниските пенсии. Силно се надявам новото държавно управление да чуе тези хора. Много незабавно би трябвало да се случат всичките тези промени, тъй че българинът да се усеща на място в България, а не да си потегля ".
 Експерти от три министерства готвят обезщетения за пенсионерите
Експерти от три министерства готвят обезщетения за пенсионерите

Общият разход за пенсии и добавки през 2021 година е с над 2,2 милиарда лева повече от 2020 година

Това съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия икономистът и консултант в КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

България е в тежки рецесии, изключително забележими през последните две години. Освен здравна, имаме и рецесия на обезпечаването, която в този момент пенсионерите усещат най-добре, тъй като те чакаха някакъв сериозен скок на техните приходи което не може да се случи.
 Социалното министерство с концепция таванът на пенсиите да отпадне
Социалното министерство с концепция таванът на пенсиите да отпадне

Той ще бъде привързан с оптималния застрахователен приход

" Ние към този момент не разчитаме на взаимност, разчитаме на щедрост - събираме капачки. Не разчитаме на обществена политика, тъй като тя постоянно е, меко казано - несъответстваща, а разчитаме на обществена отговорност ".

Когато имаме най-изкривената данъчна система в Европейски Съюз и когато Европейската комисия с всеки годишен отчет ни споделя директно, че тази система в действителност взима от по-бедните и оставя доста свободни средства на по-заможните жители, ние би трябвало да се вслушаме в това, само че не е ясно за какво политиците не го вършат , добави икономистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР