Разлив на петрол засегна западното крайбрежие на Венецуела след изтичане

...
Разлив на петрол засегна западното крайбрежие на Венецуела след изтичане
Коментари Харесай

Петролен разлив засегна западното крайбрежие на Венецуела

Разлив на нефт засегна западното крайбрежие на Венецуела след приключване от водопровод, пренасящ суровината до основната рафинерия в страната, заяви държавната компания Петролеос де Венесуела (Petroleos de Venezuela - PDVSA), представена от Франс прес.

Компанията посочи, че е взела съответните ограничения по разчистване на зоната покрай Миранда, в северозападния щат Фалкон, откакто е отстранила теча.

Доставките на недопечен нефт до рафиниращия център в Парагуанб, Северозападна Венецуела, с потенциал от 950 000 барела дневно не са наранени. Страната, която претърпява дълбока икономическа рецесия, изпитва дефицит на бензин поради неналичието на работещи рафинерии.

Венецуелското държавно управление разгласи в петък незабавен проект, посредством който да контролира разпределянето на горивата при сериозния дефицит на бензин, пораждащ километрични опашки по бензиностанциите. Без да посочи в какво тъкмо се състои този краткотраен незабавен проект, държавното управление на Николас Мадуро съобщи, че задачата е да се възстановява и контролира разпределението на горивата в кратковременен и средносрочен проект.

Петролната промишленост бе крайъгълният камък на икономическото развиване на Венецуела доскоро повече от век и неин главен източник на доходи. Само че от 3,2 милиона барела дневно преди 12 години, производството на страната спадна до под 400 000 барела дневно през юли, напомня Агенция Франс Прес.

Според социалистическото държавно управление на Мадуро за това са виновни драконовските наказания, наложени от Съединени американски щати.

Венецуелската съпротива и анализаторите пък акцентират като причина корупцията и нехайството на виновните лица в петролния бранш, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР