Разликата в заплащането между най-високото и най-ниското ниво в съдебната

...
Разликата в заплащането между най-високото и най-ниското ниво в съдебната
Коментари Харесай

Вижте каква е разликата в заплащането между най-високото и най-ниското ниво в съдебната власт

" Разликата в заплащането сред най-високото и най-ниското равнище в правосъдната власт е малко повече от 2500 лв. ".

Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт "  Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи (БИПИ).

" Всъщност през годините, още в предходния състав на Висшия правосъден съвет с европейски план беше изработен опит да се стартира този диалог по какъв метод може да бъде затворена тази " ножица “, само че до средата не се стигна ",каза тя.

" Не може да се твърди, че една държавна система, която се устоя от данъкоплатците, е самодостатъчна и че не дължи отчетност за метода, по който изразходва своите пари, тъй че с цялостна мощ това важи и за правосъдната власт ", добави още Биляна Гяурова:

" Разбира се, правосъдната власт по Конституция и по формулировка е самостоятелна и в действителност най-важната гаранция за нейната самостоятелност е нейната обезпеченост с всевъзможен тип запаси, в това число и с финансов запас. Тематиката, с която ние се занимаваме към този момент повече от две години, е съответно ориентирана в тази посока, а именно как и по какъв метод се образуват главните и спомагателни хонорари на съдии, прокурори и следователи. Това го вършим в границите на нашата работа, която е обвързвана с битката с корупцията и в правосъдната система, тъй като на европейско равнище и освен достатъчното заплащане за магистратите, тяхното транспарантно образуване се дефинира като една доста сериозна антикорупционна мярка. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР