Разликата от 390 лв. ще бъде поета от държавата чрез

...
Разликата от 390 лв. ще бъде поета от държавата чрез
Коментари Харесай

Подпомагат финансово таксиметровите превозвачи във Варна


Разликата от 390 лева ще бъде поета от страната посредством компенсиране в бюджета на Община Варна. Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията към този момент изрази подготвеност за поддръжка на таксиметровите превозвачи за облекчение на икономическите последици от COVID-19, само че належащо бе и утвърждението на Общинския съвет, тъй като той определя размера на този тип данък.

Общинските съветници дадоха единодушието си таксиметровите превозвачи да заплащат минималния позволен по Закона за локалните налози и такси данък за таксиметровите транспорти в размер на 300 лева Решението бе взето с съвсем цялостно единодушие по време на днешното онлайн съвещание на локалния парламент.

Община Варна и способените дирекции се ангажират да приготвят ежемесечни информации за издадените и платени позволения за таксиметров транспорт.

За осъществяването на решението не са нужни спомагателни разноски от локалната хазна, съобщи ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, който внесе предлагането за приемане на ограничения за подкрепяне на таксиметровия отрасъл.   Не се чака финансов резултат, тъй като намаляването на приходите ще бъде обезщетено със средства от държавния бюджет.

Това е поредна мярка в поддръжка на отрасъл a във Варна. През лятото Общинският съвет реши таксиметровите превозвачи в морската столица да бъдат освободени от заплащане на такси към общината за интервала от 1 юни 2020 година до 31 декември 2021 година За този период ще отпадне таксата от 45 лв., включваща издаване на позволение за таксиметров транспорт на пасажери и два холограмни стикера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР