“Разликата между цената в България и на европейския пазар на

...
“Разликата между цената в България и на европейския пазар на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не е вярно, че вносът от Украйна ще унищожи българското земеделие

“Разликата сред цената в България и на европейския пазар на зърно би трябвало да бъде единствено в транспортните разноски. Идеята, че това ще унищожи българското земеделие не е правилно ”. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Депутатите внесоха предложение за отпадане на възбраната за импорт на зърно от Украйна.

“На оперативно съвещание в Министерски съвет тематиката за възбрана на импорт на зърно от Украйна е дискутирана доста, аз приказвах със земеделския министър той има причини за зърнения бранш, само че от икономическа позиция разликите сред европейския пазар и българския пазар не може да е по-голяма от транспортните разноски ”, сподели още Петков.

Той разяснява, че инфлацията на цените е доста по-голям въпрос.

“Цената на олиото, на месото, на яйцата се дефинира от суровините, които идват в България. Слагаме сега тежестта на българските консуматори откъм цената на храните, вместо да се фокусираме върху бранш, който е най-подпомаган в земеделието ”, счита ръководителят на Политическа партия. “Трябва да приказваме за икономическите резултати в България, а не да приказваме за или срещу Украйна ”, добави съпредседателят на Политическа партия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР