Разликата между Карадайъ и Радев при вота в чужбина на

...
Разликата между Карадайъ и Радев при вота в чужбина на
Коментари Харесай

Разликата между Карадайъ и Радев почти се стопи при вота за президент в чужбина

Разликата сред Карадайъ и Радев при вота в чужбина на президентските избори съвсем се стопи. ДПС продължава да води в изборния резултат с малко над 1%. Кандидат-президентската двойка на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова-Копарова събира 38.43%. Румен Радев и Илияна Йотова с 37.29%, показват данните на ЦИК при обработени 97.74% от СИК протоколи.

Преди това, при обработени 94.07% СИК протоколи Карадайъ събираше 40.07% от вота, а Радев - 36.15%.  Трети са Анастас Герджиков и Невяна Митева с 9.10% от гласовете. Четвърти са Костадин Костадинов и Елена Гунчева от " Възраждане " с 4.97%. Петото място е за Лозан Панов и Мария Касимова–Моасе с 4.88% от гласовете. 

3949 избиратели са отбелязали " Не поддържам никого " на президентските избори като това е 1.79% от гласовете в чужбина. 

Резултатът от парламентарните избори

Движението за права и свободи (ДПС) продължава да господства при резултата от чужбина на парламентарните избори. Движение за права и свободи събира 38.65% от гласовете на гласоподавателите отвън страната, следвана от " Продължаваме Промяната " с 22.19% от вота. Това демонстрират данните на ЦИК при обработени 97.74% от СИК протоколите. 

Трета е партия " ИТН " с 10.96% от вота. Четвърта е обединението ГЕРБ-СДС, която получава 8.01% от вота. Пета е " Демократична България - обединяване " ( " ДА България ", " ДСБ ", " Зелено придвижване " ) с 7.96% от вота. Следват   " Възраждане " с 6.20% и " Българска социалистическа партия за България " с 2.33% и  " Изправи се БГ! Ние идваме! " с 1.20%. 

2062 гласоподаватели в чужбина са показали " Не поддържам никого " в бюлетините си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР