Разликата между ГЕРБ и Пълна промяна (ПП) продължава да расте

...
Разликата между ГЕРБ и Пълна промяна (ПП) продължава да расте
Коментари Харесай

7 партии в НС, 1 на ръба, ПП изостана с 8%: Екзакта

Разликата сред ГЕРБ и Пълна смяна (ПП) продължава да пораства и годни 8%, сочи последното социологическо изследване на Екзакта. Според данните на организацията, в случай че изборите бяха през днешния ден, то за партията на Бойко Борисов биха дали своят вот 26,2% от излезлите до урните, а за Харвардците – 18,1%.

Проучването класира общо 7 обединения, които надскачат прага за влизане в Народно събрание и още 1 остава на ръба. На трето място се класира Българска социалистическа партия с 12,5 %. Следват Движение за права и свободи с 10,3% и Възраждане с 9,5%. В оставащите дни до вота може да се чака мощна конкуренция за продобиване на третото място, разясняват социолозите.

Демократична България (ДБ) пък има 7,5% електорален капацитет, а ИТН (ИТН) към този момент събира 5,4%. Според социолозите партията на Стефан Янев – Български напредък също влиза в Народно събрание с минималните 4%. За тази групировка всичко ще се взема решение в последните седмици на акцията, макар високия рейтинг на водача й, показват от Екзакта.

Бойко Борисов е най-одобряваният водач на политическа партия с рейтинг от 29%. Следва го Янев, който събира 28%. Мая Манолова е с 25% поддръжка, Кирил Петков също е одобряван от 25%, а Асен Василев от 24%. Соцлидерът Корнелия Нинова пък има 20% поддръжка, а Христо Иванов - 19%. Слави Трифонов печели утвърждението на 18% от гласоподавателите, Костадин Костадинов на 16%, Мустафа Карадайъ и Атанас Атанасов на по 14%.

Най-високо отрицание има по отношение на водачите на Има Такъв Народ и Възраждане – надлежно 72% и 70% отрицателна оценка. Към 17 септември неодобрението към Борисов е съпоставим дял с това към Петков – и при двамата то възлиза на по 63%.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР