Разликата между ГЕРБ и БСП ако сега има парламентарни избори

...
Разликата между ГЕРБ и БСП ако сега има парламентарни избори
Коментари Харесай

Маркет Линкс: БСП и ГЕРБ почти се изравниха

Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия в случай че в този момент има парламентарни избори се свива до 2,1%, а на база гласуващи двете партии на процедура имат еднакъв резултат. Това демонстрират данните за електоралните настройки на " Маркет Линкс ".

Изследването на социологическата организация е национално представително, с извадка от 1032 души. Финансирано е от Маркет Линкс и е извършено сред 15 и 24 октомври.

Според данните Движение за права и свободи и Обединени патриоти ще участват и в идващото Народно заседание, в което положителни шансове за парламентарно наличие има и Демократична България.

Социолозите са безапелационни, че отношението към политическата класа в страната остава мощно отрицателно. Нивата на доверие към ГЕРБ падат до 30%, а недоверието към огромната ръководеща партия към този момент е над 60%. Сходни са данните и на двата индикатора и при Българска социалистическа партия, показват от Маркет Линкс.
Единствената държавна институция с позитивен рейтинг е Президентството.

Одобрението за президента е 52%. В същото време доверието към държавното управление пада до малко над 20 %, до момента в който неодобрението към този момент гони 60 на 100.

Рекордно ниско е утвърждението за активността на Народното събрание - едвам 13 %.

Оценките за развиването на страната са отрицателни. Три към едно е съотношението на хората, които са сериозно настроени (69%) и тези с позитивно мнение (23%), демонстрират данните на " Маркет Линкс ".

Източник: Offnews.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР