Различни проучвания показват, че България влиза в тройката на най-богатите

...
Различни проучвания показват, че България влиза в тройката на най-богатите
Коментари Харесай

Какво лекуват изворите с минерална вода в България?

Различни изследвания демонстрират, че България влиза в тройката на най-богатите откъм минерална вода територии в света. Някои от местата са в действителност неповторими - да вземем за пример Нареченските бани, където водите съдържат радон. Лечебните процедури там се правят в Балнеокомплекс "Медика Наречен ", където се лекуват необятен набор от болестни положения.

Къде и по какъв начин оказват помощ минералните извори?

Местата с такива залежи са над 200. В Банкя изворите лекуват при проблеми с обмяната на веществата и нервната система, както и при сърдечно-съдови болести. Гинекологични и неврологични проблеми, както и ставни и белодробни болести, се третират във Велинград. В Девин оказват помощ за болежки, свързани с нервната система и опорно-двигателния уред. Минералната вода в Хисар пък е подобаваща при бъбречно-каменна болест, стомашно-чревни проблеми и сходни. Местата са в действителност доста, само че няма по какъв начин да не споменем и Нареченските бани поради газа радон.

За какво оказва помощ радонът? Като цяло работи обезболяващо и общоуспокояващо на организма. Спомага за подобряването на сърдечната активност, разширението на съдовете, както и за понижаването или нормализирането на кръвното налягане. Има позитивно въздействие и при обменните процеси в клетките и деленето им, както и при съществуването на лимфен застой. Радонът има мощен резултат при проблеми с половите жлези, както и с щитовидната. Подпомага въглехидратната обмяна, а по този метод равнищата на захарта в кръвта се възстановяват. Това значи, че минералната вода в Наречен е подобаваща също по този начин за лечение на диабет, осведомят експертите от "Медика ". Засилват се и защитните функционалности на организма против инфекции.

Това са единствено част от болестните положения, които минералната вода от тези извори може да лекува. За мощния позитивен резултат въздейства и климатът на мястото, което е измежду най-живописните кътчета в Родопите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР