Различен тип тренировки, иновации и приспособяване. Това са част от

...
Различен тип тренировки, иновации и приспособяване. Това са част от
Коментари Харесай

Григор: Всеки ден се радвам, че ще съм на корта

Различен вид тренировки, нововъведения и пригаждане. Това са част от нещата, с които Григор Димитров може да се похвали в този момент. Най-добрият ни тенисист направи особено включване за Tennis Chanel, в което описа за живота под карантина, разкри любопитни елементи от всекидневието си и се върна към най-големия си триумф в кариерата.

“Всичко мина прелестно през последните три месеца в Калифорния. Толкова време съм бил тук, тъй че най-после взех решение просто да си остана. Взех си и някоя седмица отмора и се любувах на всичко отвън тениса “, сподели Григор. “Прекарах много време и на корта и имах време да работя върху някои аспекти от играта ми. Миналата година бях контузен по това време и нямаше по какъв начин да упражнявам. Малко по малко се приспособих към изискванията по време на карантина. Живеех ден за ден. Правех доста извършения във фитнеса, тъй като желаех да остана във форма. Обичам да провокирам себе си. Интересни времена бяха “.

View this post on Instagram
A post shared by Tennis (@tennischannel) on May 29, 2020 at 6:13pm PDT

Димитров продължава да поддържа форма в Сан Диего и към този момент играе на червени кортове като подготовка за Adria Tour. Първата ни ракета прекара над два месеца в Калифорния поради пандемията от ковид, като двамата с треньора му Крис Гро се приготвят дружно и скоро би трябвало да се върнат в Европа, където някогашният №3 в света да взе участие на първото си съревнование от март насам. “Най-трудното нещо беше да не знаеш какъв брой тъкмо да тренираш, за по кое време да си подготвен. За какво тъкмо да се готвиш. С треньора ми седнахме и просто се разбрахме да бъдем умни в тренировките, а не да прекаляваме, тъй като аз преди правех тъкмо това “.

„ Сега си споделям: „ О, Боже! Връщам се на шампионат “, не съм бил на надпревари от два месеца. Крис ме успокои и ми сподели да я карам по-полека, да не се напъвам. Истината е, че всеки ден се веселя, че ще съм на корта. Искам да си слагам верните цели - те може да са работа върху сервиса, ретура, каквото и да усещаме, че би трябвало да се работи върху съответния ден. Може и да нямаме огромна цел - шампионат, за който да се готвим, само че всеки ден си слагам дребни цели “.  Григор още веднъж сподели впечатляващото си тяло За последно най-хубавият ни тенисист игра на формален шампионат на Abierto Mexicano de Tenis MIFEL, където имаше своите шансове в равносилен конфликт със международния №2 Рафаел Надал, само че не се възползва от тях и отпадна на полуфиналите на шампионата. Матадора се наложи с 6:3 6:2 за час и 40 минути. Сега Димитров ще играе в Белград и Задар на мини тура Adria Tour – демонстративни съревнования, проведени от Новак Джокович.

“Събуждам се с друга настройка, пресъздавам нещата. Гледам най-малко 40 минути да съм единствено въображаемо зает и това като цяло оказва помощ. Имах доста време да упражнявам повече във фитнеса - върших извършения, които по принцип не съм правил толкоз. Тренирах единствено с Кристиан (б.а Крис Гро). Мисля си, че той е индивидът, с който съм прекарал най-вече време в живота ми “.  Надал подреди Григор до Федерер и Джокович, пожела си част от арсенала му Григор изясни, че когато играе против треньора си, всеки ден си показва, че е против друг играч - отваря си ранглистата и на случаен принцип избира един играч, против който пресъздава, че играе. „ Това е готино и свърши работа “.

На 16 май първата ракета на страната ни чества своя 29-и рожден ден:„ За рождения ден получих голяма торта. Не съумях обаче да го ознаменувам уместно “.  Григор Димитров ще играе демо шампионат през юни по покана на Джокович Димитров се върна и на 2017 година и триумфа в Лондон: “Тогава значимото бе просто да вземам участие, да съумея да се класирам. Бях покрай класиране и преди да се класирам, си споделих, че в случай че съумея, ще е необикновено. Когато стигнах в Лондон, желаех единствено да вземам участие. Всичко беше като заблуда. По време на мачовете усещах, че не мога да изгубя. От някои от мачовете даже си припомням статистическите индикатори. Знаех, че няма по какъв начин нещо да не се обърка, само че си споделих, че би трябвало да продължа. На финала играх против Давид Гофен - за пети път през годината. Битката беше невероятна, играхме най-хубавия си тенис. Няколко точки взеха решение мача. Спомням си по какъв начин се молех да пропусне това воле “.

Tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР