Различен е аршинът, с който Темида съди у нас. Разбира

...
Различен е аршинът, с който Темида съди у нас. Разбира
Коментари Харесай

Шеф Токев уцели вратата на затвора, но хитри убийци на пътя умело я заобикалят!

Различен е аршинът, с който Темида съди у нас. Разбира се, става въпрос и за разнообразни проблеми, но хората се жалват всеобщо от горичивината, която им остава, съпоставяйки сходни несправедливости. Защото, нали въпреки всичко задачите на законите и правораздаването въобще, би следвало да са в изгода и отбрана на справедливостта и индивида!?

От през вчерашния ден обществените мрежи се нажежеват във връзка на огласената присъда на началник Андре Токев, който е наказан дейно да лежи 8 месеца зад решетките.

Не извинявам никога държанието му и това, че през ноември м.г. бе хванат да кара пийнал автомобила си. При това не за пръв път – и преди бил имал сходна демонстрация и към момента в изпитателен период отново седнал замаян зад кормилото.

Дума да няма - Андре Токев е отговорен.Очевидно и той самият трезво осъзнава какво е сторил и по тази причина безмълвно одобри присъдата си, без да нахалства и да се оправдава. Дори ще си разреша да предложа – що не опитва да се откаже от шофирането отсега нататък, без значение, че му лишават книжката за 1,5 година. Явно това не е за него и не е добре да рискува отсега нататък както останалите, по този начин и себе си.

Иначе признавам, че измежду т.нар.”шефове в готварството”, обществено известни, той ми е най-симпатичен, тъй като е въздържан, образован и правеше най-интересното тв готварско предаване. Но...каквото човек самичък си аргументи и най-големият му зложелател не може.

Всеки би трябвало да си носи следствията от направените неточности. Ама дали в действителност е по този начин?



Примерно всички се питаме за какво без присъда към момента е килърът на журналиста Милен Цветков Кристиян Николов?

Също по този начин, макар че мина доста време, но хората още помнят, че първенецът по фигурно пързаляне Максим Ставийски, който пийнал умъртви един човек на пътя и осакати за цялостен живот различен, получи единствено условна присъда?



Не би трябвало ли и за публично известните хора като кмета на Пазарджик Тодор Попов, който бе хванат да кара пийнал месец преди Токев, отговорностите и наказванията да са по-големи? И тъй наречените и така нататък.

Да, изброените проблеми тук са разнообразни.

Еднакво обаче е общото възприятие за неправда на наложените санкции на отговорните. А това основава възприятие на недоверчивост и съмнение в правораздавателната система и използването на законите. Които по самопризнания и на непознати специалисти, по никакъв начин не са неприятни, само че не се ползват еднообразно и кардинално за всички. Сигурно по тази причина се е родила шопската приказка, която в превод е: Законът е врата в полето, през която минават единствено глупавите, а хитрите я заобикалят.

Нейната Промяна по кое време ще пристигна!?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР