Разкриваемостта на престъпленията от варненската полиция през 2022 г. е

...
Разкриваемостта на престъпленията от варненската полиция през 2022 г. е
Коментари Харесай

Ръст на престъпността и разкриваемостта отчита варненската полиция

Разкриваемостта на закононарушенията от варненската полиция през 2022 година е 43,4 %, което е връх за последните 10 години. Регистрираните закононарушения са 6 838, от които 2 964 са разкрити. Това се показва в разбора на регионалната дирекция, който беше показан от старши комисар Атанас Михов пред министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров, ръководителите на Окръжна и Районна прокуратура, ръководителите на Окръжен и Районен съд Варна, регионалния шеф, зам.-кмета на Община Варна, кметове и представители на 11-те общини в региона.

100 % е разкриваемостта на умишлените убийства, опитите за ликвидиране и изнасилванията. При грабежите е реализирана разкриваемост от 84,8 % или с близо 20 повече от миналата година.

С 10 % са се нараснали записаните закононарушения. Това се дължи на отпадането на противоепидемичните ограничения напролет на предходната година, на засилените инспекции за пияни и дрогирани водачи, както и на работата с лица от контингента. При установяването на такива интензивно се работи за определяне и документиране и на други действия, се показва в доклада.

През предходната година във Варненска област са станали 633 произшествия, при които са починали 28 души, а 781 са ранени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР