Разкрито е убийството на таксиметров шофьор, извършено през февруари тази

...
Разкрито е убийството на таксиметров шофьор, извършено през февруари тази
Коментари Харесай

Бандата, задържана на АМ Тракия, убила свой авер, за да не пропее

Разкрито е убийството на таксиметров водач, осъществено през февруари тази година в столицата. Това бе обявено на взаимен брифинг на Софийската градска прокуратура, Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи.

Говорителят на градската прокуратура Емилия Русинова уточни, че убийството е било осъществено на 11 февруари тази година в кв. " Надежда ". По думите й вследствие на работата по това дело се е стигнало до арестуването на няколко души, за които са събрали доказателства, че са съпричастни към осъщественото закононарушение.

Русинова посочи, че на две от лицата е повдигнато обвиняване за ликвидиране. Те са арестувани за период от 72 часа и в границите на днешния ден ще бъдат изправени пред съда с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

В хода на работата е било открито, че тези лица правят разнородна незаконна активност, само че това е предмет на следствие на спецпрокуратурата. Единият от арестуваните е физическият причинител, а другият е подстрекател, посочи Русинова.

Иван Гешев, административен началник на спрецпрокуратурата, добави, че умрелият таксиметров водач е бил обвиняем по произвеждане от 2012 година за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда и разпространяване на опиати.

Основната версия за убийството е, че водачът е погубен от групата, в която е взел участие, тъй като другите членове са се страхували, че през него ще изтече информация за активността им.

След като от Столична дирекция на вътрешните работи са почнали работа по убийството е станало ясно, че групата се е занимавала с необятен набор от незаконна активност. Тогава ГДБОП и спецпрокуратурата са се присъединили в следствието. В резултат на това за били арестувани и привлечени като обвинени още три лица.

В рамките на следствието са арестувани голямо количество контрабандни цигари на стойност на 3,5 мнл. лева в един резервоар на пристанище Варна. Освен цигарите са арестувани и малко количество амфетамини, марихуана, кокаин.

На собствен ред представителят на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разяснява, че групата е добре проведена, а самото ликвидиране на таксиметровия водач демонстрира, че " нямат спирка ", когато има опасност от приключване на информация във връзка с членове на групата.
По думите му е имало и други случаи, в които те са употребявали силови дейности по отношение на други членове на групата. Убитият таксиметров водач е бил в състава на такава група, само че е бил преценен като " едва звено " в групата, посочи Маринов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР