Разкрития от бивш служител на американската технологична компания Туитър (Twitter),

...
Разкрития от бивш служител на американската технологична компания Туитър (Twitter),
Коментари Харесай

Туитър: Знаехме за поне един наш служител, който е китайски агент

Разкрития от някогашен чиновник на американската софтуерна компания " Туитър " (Twitter), демонстрират, че обществената мрежа е била осведомена за най-малко един китайски сътрудник, нает от нея. Това разгласи американският сенатор Чък Грасли по време на чуване в Сената, включващо показания от подателя на сигнала, заяви Ройтерс.

Пейтър Затко, прочут хакер, който е бил назначен като началник по сигурността на " Туитър " до уволнението си през предходната година, описа по време на чуването, че някои чиновници на софтуерната компания са загрижени, че китайското държавно управление ще може да събира данни за потребителите на обществената мрежа.

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати е уведомило " Туитър " за най-малко един китайски сътрудник в компанията, сподели Грасли във встъпителното си изявление.

Според показанията на Затко, седмицата преди да бъде уволнен от компанията, той научил, че сътрудник на китайското Министерство на държавната сигурност е работел за обществената мрежа. Не е ясно дали хипотетичният китайски сътрудник към момента работи там.

Затко свидетелства и за диалог сред него и различен началник на " Туитър ", в който той споделя опасенията си, че в компанията има непознат сътрудник. Ръководителят отговори: " Е, откакто към този момент имаме един, какво значение има дали имаме още? "

Сенатор Грасли означи, че основният изпълнителен шеф на американската компания Параг Агравал е отказал да се яви на чуването от боязън, че това може да заплаши правосъдния развой на " Туитър " против милиардера Илон Мъск.

По-късно през днешния ден се чака " Туитър " да разгласи и резултатите от гласуването на акционерите по отношение на придобиването на компанията от Мъск. Мнозинството от акционерите към този момент са одобрили договорката, съгласно източници на Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР