Разкрити са плановете за най-впечатляващата подземна туристическа атракция в Лондон:

...
Разкрити са плановете за най-впечатляващата подземна туристическа атракция в Лондон:
Коментари Харесай

Тайните тунели от Втората световна война ще бъдат отворени за обществеността

Разкрити са проектите за най-впечатляващата подземна туристическа атракция в Лондон: превръщането на дълги километри тунели от Втората международна война в блестящо прекарване на стойност 268 млн. $.

Бившите шпионски тунели, които са толкоз секретни, че в миналото са били предпазени от английския Закон за формалните секрети, ще бъдат модифицирани от екип, включващ архитекти, които стоят зад сингапурските Gardens by the Bay и лондонската Battersea Power Station - в случай че получат утвърждение за обмисляне по-късно тази есен.

Тунелите Kingsway Exchange, намиращи се на към 40 метра под метростанция Chancery Lane в High Holborn, са издигнати през 40-те години на предишния век, с цел да приютят лондончани от бомбардировките " Блиц " по време на Втората международна война.

Тогава за финален път те са били отворени за необятната общност. Следващата им роля по време на войната е да бъдат дом на свръхсекретната английска работа за специфични интервенции, която е отклонение на МИ6 и действително въодушевява Джеймс Бонд.

Гореща линия Bling

След това те са разширени, с цел да се трансфорат в телефонната централа Kingsway, която през 50-те години на предишния век служи за вътрешна информационна централа по време на Студената война. В нея даже се намирала " горещата линия ", която непосредствено свързвала водачите на Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики.

Централата е била дом на нагъната мрежа от 5000 магистрални кабела и оживена общественост от 200 служащи, обслужващи телефонните линии.

През 80-те години на предишния век Бритиш Телеком завзема обекта и основава най-дълбокия в света лицензиран бар за прилагане от държавния личен състав, екипиран с игрална зала с маси за снукър и аквариум с тропически рибки - върхът на лукса през 80-те години.

Технологията, която стои зад телефонния център, остарява в края на десетилетието и е изведена от употреба. Сега обаче фонд мениджърът Ангъс Мъри, основен изпълнителен шеф на The London Tunnels, желае да вдъхне живот на историята на тунела за посетителите благодарение на потапящи екрани с висока резолюция, интерактивни структури, технология за лъчение на аромати и стотици високоговорители.

Подземен Лондон

" Историята на тунелите, техният мащаб и местоположението им сред лондонския квартал Холборн и историческия квартал Скуеър Майл биха могли да трансфорат тези тунели в една от най-популярните туристически дестинации в Лондон ", споделя Мъри в изказване.

Планът е да се влагат 140 млн. паунда (170,5 млн. долара) в реставрационните работи, а по-късно още 80 млн. паунда (97 млн. долара) във всички завладяващи звънци и свирки.

С архитектите Wilkinson-Eyre на борда, те сигурно са събрали звезден екип за този доста упорит план - който надалеч надвишава всичко друго, което се предлага в града. Най-добре създадената непрекъсната подземна туристическа атракция в Лондон сега са Военните стаи на Чърчил - ситуирани единствено на 12 фута под равнището на земята и са дребна част от площта от 8000 кв. м, която заемат тунелите на борсата " Кингсуей ".

Лондонското метро също по този начин от време на време провежда екскурзии " Скритият Лондон ", в които се преглеждат изоставените метростанции и тунели в града. Обиколките постоянно се радват на голяма известност и са свръхзаписани, а билетите се изчерпват незабавно щом се появят.

Те обаче са най-хубавият ви късмет за подземно премеждие още няколко години, защото планът за лондонските тунели - в случай че бъде сбъднат - ще посрещне първите си гости едвам през 2027 година Изглежда, че чакането ще си заслужава.

 Източник: CNN

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР