Разкритата афера е едно от най-трудните събития, които може да

...
Разкритата афера е едно от най-трудните събития, които може да
Коментари Харесай

Защо се случват аферите? Брачен консултант разкрива 7 основни причини

Разкритата спекулация е едно от най-трудните събития, които може да преживее една двойка. Аферите сами по себе си варират като тип – от дълготрайна странична връзка до еднократна невярност. Защо обаче се случват аферите? Брачен съветник разкрива седем съществени аргументи за съществуването на спекулация.

„ Не съм сигурен по какъв начин се случи това “.

„ Никога не съм си мислила, че аз (или моят партньор) мога да имам спекулация “.

Повечето хора живеят в илюзията, че като че ли са ваксинирани против примката на аферата. И когато аферата стане факт, се усещат доста комплицирани по какъв начин въобще са позволили това да се случи. Желанието за разбирането на повода за невярност е най-много от страна на предадения сътрудник, въпреки че е належащо и за двамата души. Особено в случай че двойката желае да преодолее разрушеното доверие в резултат на аферата.

Според брачния съветник лекар Рейчъл Глик, която има 30 години опит в брачните съвещания, е изцяло допустимо една връзка или брак да стане даже по-щастлив след прекарването на спекулация. За да се случи това обаче, двамата сътрудници би трябвало да го желаят задоволително доста и да положат нужните и сложни старания. В други случаи обаче аферата е явен знак, че сътрудниците би трябвало да поемат в разнообразни направления и като цяло основата на техните връзки в никакъв случай не е била задоволително постоянна.

Всеки случай би трябвало да бъде прегледан самостоятелно, най-добре в помощта на експерт, който може да помогне на двойката в процеса.
Какви са главните аргументи, които водят до зараждането на спекулация? Погрешни схващания за любовта
Повечето хора не осъзнават, че за поддържането на любовта и на сполучливата връзка, се постанова да се поставят постоянни грижи. Партньорът не трябва да се приема за даденост. Освен това доста обвързани хора считат, че би трябвало да усещат онази първична тръпка от влюбването по време на цялата си връзка. Това ги кара да търсят нещо ново, което още веднъж да им даде тези мощни чувства.

 Добави изложение
Възможност и липса на граници
Днес е по-лесно от всеки път хората да си взаимодействат. Това значи, че и опциите за спекулация са доста повече. Този фактор, както и различен значителен – неналичието на ясни граници, може да докара до спекулация. Много изневери стартират от лек флирт или даже прочувствено откриване, което по-късно прераства в вилнеещ огън.
Липса на прочувствена грижа към себе си
Според брачния терапевт доста хора прибягват до спекулация, тъй като те потискат и не съумяват да се оправят със личните си прочувствени безпокойства и болки. Това ги прави уязвими да търсят разпръскване от вътрешния си дискомфорт в лицето на различен човек. Самоосъзнаването и научаването на умения за контролиране на страстите дава късмет хората да устоят на опиянението и половото привличане.

Родителство
Много двойки се усещат претрупани от отговорността, която идва с това да бъдат родители. Мъжете изключително осезаемо усещат изместването на фокуса към детето – изключително след раждането. И въпреки появяването да дете да има капацитет да способства извънредно доста за връзките сред сътрудниците посредством споделеност и сближение, то може да докара и до възприятие на липса на интимна съгласуваност. Много двойки страдат поради лимитираната независимост, хроничната отмалялост и неналичието на внимание между тях, само че нормално не го адресират.
Чувството, че не си оценен
Друга причина за появяването на афери е, когато някой от сътрудниците не се усеща оценен от половинката си. И диря различен човек, който да го оцени и с който да се усеща още веднъж мечтан и видян.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР