Разкриха схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране.

...
Разкриха схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране.
Коментари Харесай

Разкриха схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране 

Разкриха скица за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране. Работа по случая стартира след постъпване на сигнали за излъгани посредством фишинг имейли и формирано в ОДМВР-Сливен досъдебно произвеждане.

В хода на подхванатата поредност от дейности е открито, че закононарушението е осъществено с непозволено потребление на непознат платежен инструмент, данните от който са добити посредством машинация под претекст „ Актуализация на приложение за мобилно банкиране “ на електронните пощи на консуматори в цялата страна.

Разкриха скица за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране 

Извършителите- на 24 и 26 години, са открити и арестувани на територията на град Варна, със съдействието на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Според първичните данни главният „ мотор “ в схемата бил 24-годишният мъж.

Работата по документирането на случая продължава в границите на досъдебното произвеждане и под наблюдението на прокуратурата.

Най-опасната хакерска група в света е разрушена, напомня SafeNews. Международна интервенция, водена от правоприлагащите органи на Англия и Съединени американски щати, конфискува компютри и програмен продукт, употребявани от LockBit, най-голямата интернационална незаконна мрежа за хакерски атаки.

Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати злонамереният програмен продукт LockBit е бил употребен за изнудване на повече от 120 милиона $ от повече от 2000 жертви.

Източник: Министерство на вътрешните работи

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР