Разкриха схема за издаване на фалшиви зелени сертификати в Пловдив,

...
Разкриха схема за издаване на фалшиви зелени сертификати в Пловдив,
Коментари Харесай

Разкриха схема за издаване на фалшиви сертификати в Пловдив

Разкриха скица за издаване на подправени зелени документи в Пловдив, има арестувани четирима души.
"Има формирани две досъдебни производства. Миналата седмица, след позволение от съда, направихме претърсвания и изземвания в Раковски и Асеновград в медицински център ", оповестиха от Икономическа полиция в Министерство на вътрешните работи.
"Става дума за издаване на зелени документи на лица, които не са имунизирани. Това, което е открито досега е, че към 200 души имат издадени такива документи. Тези лица са били в чужбина, когато са издадени документите, което значи, че е нямало по какъв начин да бъдат имунизирани тук. Става дума за интервал от време към 2 месеца. Ще установим дали са били употребявани тези документи ", разясниха още от Министерство на вътрешните работи.
"Във входа на следствието са конфискувани към 12 000 заявления за осведомено единодушие в Раковски и към 8000 такива в Асеновград. Ще се ревизира дали тези заявления са били подписани от лицата ", споделиха още от полицията.
"Участвали са трима-четирима медиатори, които са взимали от 200 до 400 лева на един документ. Към момента имаме арестувани 4 души – трима лекари и един ортодонт. Дали ще бъде повдигнато обвиняване, това ще преценяват наблюдаващи прокурори ", споделиха още от Министерство на вътрешните работи.
„ Получихме сигнал от Регионалната здравна ревизия за медицински центрове, в които има съмнителни имунизации. Бяха проведени всички чиновници на Икономическа полиция и за 5 дни бяха тествани 2000 души ", това добави Славчо Алексиев от Икономическа полиция - Министерство на вътрешните работи.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха още, че тези дейности не се правят от един човек и ще се открива дали не става дума проведена незаконна група.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР